Turktime

Ünlü ekonomist 'devalüasyon' beklediğini söyledi

Türkiye'de vatandaşların gözü kulağı her gün yükselişte olan dolar ve altın fiyatlarına dönmüşken ünlü ekonomist Robin Brooks'tan doların sıçrama yapacağı tarihe yönelik yeni bir açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Ünlü ekonomist 'devalüasyon' beklediğini söyledi
Haberler / Ekonomi
8 Mart 2024 Cuma 23:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dolarda ve altın fiyatlarında günlerdir süren yükseliş alım gücü zayıflayan vatandaşları tedirgin ederken gözler 31 Mart yerel seçimlerinin sonrasına çevrildi.

Uzmanlar yerel seçimlerden sonra ne olacağı yönündeki açıklamalarını sıralamaya başladı. Goldman Sachs'ın eski Başekonomistlerinden Robin Brooks, Türkiye ekonomisinde beklenen tabloyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere bir aydan kısa süre kala ekonomide zorlu bir viraja girildiğini aktaran Brooks, gösterge kuru ve piyasa kuru arasındaki makasın açılacağını ifade etmişti.

DEVALÜASYON İHTİMALİ GÜÇLÜ

Türkiye'yi ekonomide zorlu bir süreç beklediğini ifade eden Brooks, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından devalüasyon yaşanmasının olası bir ihtimal olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Brooks, "31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından büyük bir devalüasyon gelecek. Türkiye'nin seçimlerden hemen sonra devalüasyon yapma geçmişi var; 2023 genel seçimlerinden hemen sonra devalüasyon yaşadı" dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime