Turktime

Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı: Gıda enflasyonunda rekor!

Türk-İş 2022 Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporunu açıkladı. Buna göre dört kişilik bir ailenin gıda harcaması(açlık sınırı) 7 bin 245 lira olurken, yoksulluk sınırı 23 bin 599 liraya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı: Gıda enflasyonunda rekor!
Haberler / Ekonomi
28 Eylül 2022 Çarşamba 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk-İş tarafından yapılan araştırma sonucuna göre 2022 Eylül ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin 245 lira, yoksulluk sınırı ise 23 bin 599 lira olarak belirlendi.

GIDA ENFLASYONU ARTMAYA DEVAM ETTİ

Yapılan araştırmanın sonucunda gıda enflasyonu aylık oranda yüzde 5,15 olurken 12 aylık dönemde gıda enflasyonu yüzde 130'u aştı.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ SOLLADI

Türk-İş'in açıkladığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" araştırmasının sonucuna göre, 7 bin 245 lira olarak hesaplanan açlık sınırının asgari ücreti bin 745 lira aştığı belirtilirken, yoksulluk sınırı ise dört kişilik aile için 24 bin 599 lira olarak belirlendi.

BEKAR BİRİNİN YAŞAM MALİYETİ 9 BİN 470 LİRA!

Bekar birinin yaşam maliyetinin de hesaplandığı raporda, "Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 9 bin 470 liraya ulaştığı rapora göre, sabit gelirliler dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenebilmekten bile yoksunluk duyuyorlar. Talepten maliyete ve beklentilere kadar enflasyonun her türlüsü tüm varlık, mal ve hizmet fiyatlarını bozarken, bu geçici yoksunluk ön görülebilir gelecekte kalıcı yoksulluk haline dönüşme tehlikesi barındırıyor" ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime