Turktime

Asgari ücret 10 bin TL olacak iddiası!

Dünya gazetesi yazarı, ekonomist Şeref Oğuz, önümüzdeki dönem asgari ücrete en az yüzde 80 oranında zam gelebileceğini belirtti. Oğuz'un verdiği rakamlar uygulanırsa asgari ücret 5 bin 500 TL'den 10 bin TL seviyesine çıkacak.
ABONE OL
Abone Ol
Asgari ücret 10 bin TL olacak iddiası!
Haberler / Ekonomi
28 Eylül 2022 Çarşamba 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Seçime az bir süre kala asgari ücrette büyük bir zam beklentisi olduğunu belirten Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, gelecek olan zamlarla ilgili görüşlerini bildirdi.

"YÜZDE 80 ZAM"

Oğuz, "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada" dedi.

10 BİN TL'Yİ BULUYOR

Şeref Oğuz'un belirttiği gibi asgari ücrete yüzde 80 oranında bir zam uygulanırsa, 5 bin 500 TL'den 10 bin TL seviyesine çıkacak.

"UZUN YILLAR PAHALI KALIR"

Enflasyonun indirilebileceğini ancak, hayat pahalılığını düşürmenin kolay olmayacağını dile getiren Oğuz, "Enflasyon indirilir de hayat pahalılığı; 5 yıldan önce tek haneye inmez. Enflasyon indirilir; baz etkisi ile enflasyon iner, sepet değiştirerek enflasyon iner. Ancak hayat uzun yıllar pahalı kalır. Bir de yapısal reformlarla enflasyon iner. Beklenen ve istenen budur. Zira böylesi iniş refah demektir. Hayat pahalılığının düşmesi demektir" şeklinde konuştu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime