Turktime

Tarihin seyrinin değiştiği yer: Çanakkale!

Türk ordusunun, Türk milletinin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadele ve tarihin seyrini değiştiren bir zafer: Çanakkale! Zaferin üzerinden 109 yıl geçti.
ABONE OL
Abone Ol
Tarihin seyrinin değiştiği yer: Çanakkale!
Haberler / Güncel
18 Mart 2024 Pazartesi 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal'in tarih sahnesine çıktığı zafer ile Türk milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği direnç, Deniz Zaferi'nin ardından kara zaferiyle güçlendi. 

Birinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul'a giriş yapmak isteyen işgal kuvvetleri hiç beklemediği bir savunmayla Çanakkale cephesinde karşılaştı.

Türk ulusu için kırılma noktası olan zafer, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya kanıtladı. Ulu Önder Mustafa Kemal'in, "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" talimatı daha sonra milli mücadelenin kilit noktası haline geldi. Türk milleti bağımsızlığı için "Ya İstiklal ya ölüm" parolasını benimsedi.

SAVAŞIN TARİHİ

Osmanlı Devleti'nin batılı ülkelerin oluşturduğu itilaf güçlerine karşı verdiği savunma savaşının adıdır Çanakkale Savaşı. Türk milletinin topyekün olarak destan yazdığı savaştır. 3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında deniz savaşları olarak gerçekleşmiş, 25 Nisan 1915 - 9 Ocak 1916 yılları arasında ise Gelibolu yarımadasında kara savaşları olarak devam etmiştir.

Birinci Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren Çanakkale Savaşı sırasında 56.000 Türk askeri şehit olmuş, savaş sırasında 21.000 kişi ise hastanede şehit düşmüştür.

Bağımsızlığımızın temeli olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime