Turktime

Steam platformunda Türk Lirası dönemi son buldu

Valve tarafından işletilen dünyanın önde gelen oyun platformu Steam, Türkiye'de ve Arjantin'de para birimi olarak Türk Lirası ve Arjantin Pesosu'nu kullanmayı durdurdu. Artık tüm işlemler sadece dolar üzerinden gerçekleşecek.
ABONE OL
Abone Ol
Steam platformunda Türk Lirası dönemi son buldu
Haberler / Teknoloji
20 Kasım 2023 Pazartesi 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DOLARLA ÖDEME SİSTEMİ BAŞLIYOR

Valve, oyun dünyasının öncü isimlerinden biri olarak milyonlarca oyuncuyu bir araya getiren Steam platformu üzerinden yapılan alışverişlerde önemli bir değişiklik yaptı. Türkiye'de uzun süredir Türk Lirası ile gerçekleştirilen ödemeler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve bu durumun oyun fiyatlarına olumsuz etkisi nedeniyle sona erdi. 20 Kasım itibariyle Steam, Türkiye için ödemeleri sadece dolarla kabul edeceğini duyurdu ve söz verdiği gibi bu değişikliği hayata geçirdi.

TÜRKİYE'DE SADECE DOLARLA ÖDEME KABUL EDİYOR

Steam platformu, Türkiye'de artık Türk Lirası kullanılmayacak. Bu değişiklikle birlikte oyun fiyatları, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde geçerli olan MENA-USD para birimi üzerinden belirlenecek.

MENA-USD PARA BİRİMİ VE YERELLEŞMİŞ FİYATLANDIRMA

Geliştiriciler, Türkiye ve diğer bazı ekonomik olarak zor durumda olan ülkeler için geçerli olan MENA-USD para birimi üzerinden yerelleştirilmiş fiyatları belirleyecekler. Bu, oyun fiyatlarının sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda belirli diğer ülkeler için de geçerli olacak.

BAKİYELER DOLARA DÖNÜYOR

Shiftdelete.net'in haberine göre, Steam'de Türk Lirası'nın kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte kullanıcıların bakiyeleri de MENA-USD'ye dönüştürülecek. Bu işlem sırasında güncel dolar kuru esas alınacak.

GEÇERLİ DOLAR KURUYLA OYUN SATIN ALMA

Örneğin, "ABC" adlı bir oyunun fiyatı 10 MENA-USD ise, güncel döviz kuru (19 Kasım saat 23.20 = 28,58 TL) üzerinden hesaplanarak 258,78 TL ödeyerek oyunu satın alabileceksiniz. Bu değişiklikle birlikte oyuncuların alışveriş deneyimi dolar üzerinden daha şeffaf ve istikrarlı hale gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime