Turktime

Şoke eden akıllı TV iddiası: Ekran görüntüsü alıyorlar

Samsung ve LG'nin TV modellerinin harici ekran olarak kullanıldıklarında ekran görüntüsü aldıkları ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Şoke eden akıllı TV iddiası: Ekran görüntüsü alıyorlar
Haberler / Teknoloji
28 Eylül 2024 Cumartesi 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Güney Koreli teknoloji devleri Samsung ve LG'nin popüler Akıllı TV modelleri, bir bilgisayar veya oyun konsolu için harici ekran olarak kullanıldıklarında ekran görüntüsü aldıkları ortaya çıktı. Bu durum, birçok kullanıcıyı gizlilik konusunda endişelendirdi.

Uzmanlar, Samsung ve LG'nin bu ekran görüntülerini kullanıcıya özelleştirilmiş reklamlar sunmak için kullandığını iddia ediyor. Bazı Samsung TV modellerinin her 500 milisaniyede bir, LG TV'lerin ise 10 milisaniyede bir ekran görüntüsü alabileceği belirtildi. Bu hızlı ekran görüntüleme işlemi, özellikle kullanıcıların farkında olmadığı şekilde gerçekleşiyor.

KİŞİSEL VERİLER TEHLİKEDE
Kaliforniya Üniversitesi'nden uzmanlar, TV'lerin aldığı bu ekran görüntülerinin kullanıcıların kişisel bilgilerini, şifrelerini veya hassas verilerini içerebileceği konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, “Bir kullanıcı büyük ekranda bir şey görüntülemek için televizyonunu dizüstü bilgisayarına HDMI kablosuyla bağladığında, eylemlerinin kaydedildiğinin farkında değil” diyerek bu durumun risklerine dikkat çekti.

İZLEMEYİ DURDURMAK MÜMKÜN MÜ?
Kullanıcılar, TV'lerin sistem ayarlarından bu izleme özelliklerini devre dışı bırakabiliyor. Ancak genellikle çok az kişi bu seçenekleri fark ediyor veya kullanıyor. NewScientist'in haberine göre, dünyadaki birçok Akıllı TV, kullanıcıların aktivitelerini aktif olarak izlemeye devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime