Turktime

Şenel Yediyıldız'dan geri adım: Bunlar yerel ifadeler

TV52'deki "Gündem" programında Samet Yaşaryıldız'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği, "Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" sözleri nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu. Yediyıldız'dan yeni bir açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Şenel Yediyıldız'dan geri adım: Bunlar yerel ifadeler
Haberler / Siyaset
25 Ocak 2023 Çarşamba 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, TV52'deki "Gündem" programında Samet Yaşaryıldız'ın sorularını yanıtlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" sözlerini sarf etmişti. Söylediği sözler nedeniyle eleştirilerin hedefine oturan Yediyıldız, 'özür' açıklamasını paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yediyıldız, "Yapmış olduğum açıklamalar esnasında sürçülisan ederek yanlış yorumlanmaya müsait maksadını aşan ifadeler ortaya çıktığını üzülerek ifade eder, milletimizden özür dilerim" ifadelerini kullandı.

"BU İFADELER YEREL İFADELERDİR"

Yediyıldız, önceki gün de Oda TV'ye yaptığı açıklamada "Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir. Bu ifadenin arkasında herhangi birisine hakaret yoktur ve beni bilenler bilir; ben şimdiye kadar menfaatim için ne kimseye yalvarmışımdır, ne de başka türlü şeyler yapmışımdır. Şaşırdım kaldım, o kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı. Ben belki haddimi aşmışımdır. Ama bu haddi aşma, vatana, millete karşı falan değil" diye konuşmuştu.

'SADAKATİN DE BİR ADABI VAR'
Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de Yediyıldız'a tepki göstererek, "Reis’e sadakatin bir adabı ve yordamı var. İslami ölçüleri aşan ve dinleyenlerin sahibine de Reis’e tepki koyacağı övgülerden kaçınmak lazım. Reis övgüsünü ayakkabısına kadar indirgemek yakışıksızdır. Tanıdığım bildiğim Reis bu tarz övgülerden rahatsızlık duyar. Safi zarar işte" demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime