Turktime

Sacha Boey'i Bayern'e götüren performansının detayları

Torrent'in “Futbolcu değil” dediği Boey, Buruk yönetiminde sezon öncesi kampa katılamadı. Dubois'nın sakatlığıyla formayı kaptı. 23'lük Fransız, müthiş performans gösterince Bayern'in kapıları ardına kadar açıldı...
ABONE OL
Abone Ol
Sacha Boey'i Bayern'e götüren performansının detayları
Haberler / Spor
28 Ocak 2024 Pazar 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Galatasaray'dan Bayern Münih'e transfer olan Sacha Boey, yılmadan gösterdiği performansla bu seviyeyi hak etti. 30 milyon Euro'ya ek olarak bazı bonuslar karşılığında Alman devine giden Boey, 4.5 yıl boyunca Bundesliga'da forma giyecek. Galatasaray 2020-21 sezonu başında Fatih Terim'in isteği doğrultusunda Sacha Boey'u Rennes'ten 1 milyon 150 bin Euro ve sonraki satıştan yüzde 15 pay karşılığında transfer etti. 30 Eylül 2021'de oynanan Marsilya maçında sakatlandı ve 2022'ye kadar forma giyemedi. Terim'in yerine Domenec Torrent'in gelmesi, Fransız oyuncu için işleri daha da kötüleştirdi. İspanyol hoca, Boey'u tercih etmedi.

TAKIMDAN GİTMESİ GÜNDEMDEYDİ

Domenec Torrent, yıldız oyuncu için yönetime "Futbolcu değil" şeklinde bir rapor verdi. Kötü günler geçiren Galatasaray'a ve ülkeye adapte olmakta zorlanan Boey, ülkesine giderek bireysel çalışmalar yaptı. Yeni sezonda Dursun Özbek yönetiminin göreve getirdiği Okan Buruk, şampiyonluk için kollarını sıvamıştı. Sağ bek olarak ise Leo Dubois takıma katılmıştı. Sezon öncesi kamp kadrosuna alınmayan yıldız oyuncunun takımdan gönderilmesi gündemdeydi. Geçtiğimiz sezon ligin ilk haftasında sakatlanan Leo Dubois, adeta genç oyuncunun yolunu açtı. Bu sakatlıkla birlikte formayı kapan Sacha, kazanılan şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden biri oldu.

İSTİKRARIYLA GÖZ DOLDURDU

Yıldız bek, geçen sezon lig (31) ve kupa (2) olmak üzere toplam 33 kez forma giydi. Ligdeki 31 maçında da ilk 11'de sahada yer alan Boey, toplam 2 bin 835 dakika süre buldu. 1 gol ve 4 asistle takıma katkı sağladı. Bu istikrarlı performansını sürdüren genç yıldız, sezonu erken açan G.Saray'da 31 mücadelede sahaya çıktı. 2 bin 790 dakika süre aldı ve 2 kez gol sevinci yaşadı. Özellikle UEFA Devler Ligi grup aşaması ilk maçında 2-0 yenik durumdayken Kopenhag'a attığı golle 1 puan için takımını ateşleyen isim olmuştu. Boey, 30 milyon euroluk net bonservis rakamı ile Süper Lig'in rekor satışı oldu.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

30 milyon Euro bonservis, 5 milyon Euro bonus için bazı maddeler; Boey'in Fransa milli takımına seçilmesi Fransa'yla Avrupa Şampiyonası'nda oynaması Bayern Münih'le Şampiyonlar Ligi'nde oynaması Bayern Münih'in Bundesliga şampiyonu olması. Bayern ile Galatasaray arasında oynanacak 2 hazırlık maçının tüm gelirleri.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime