Turktime

Osman Wöber son yolculuğuna uğurlandı

Kurtlar Vadisi dizisindeki karakteriyle hafızalara kazınan Osman Wöber, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Osman Wöber son yolculuğuna uğurlandı
Haberler / Kültür
27 Haziran 2022 Pazartesi 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kalp krizi nedeniyle 62 yaşında yaşamını yitiren oyuncu ve yönetmen Osman Wöber, son yolculuğuna uğurlandı.

Sanatçı için Mecidiyeköy Büyük Sahne'de düzenlenen anma törenine katılan İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, Wöber'i bir tiyatro adamı olarak gördüğünü belirterek, "Dostluğu, arkadaşlığı ve Türk tiyatrosuna yaptıkları için kendisine teşekkür ediyorum. Ailesine ve tüm dostlarına sabır diliyorum." diye konuştu.

Oyuncu Zafer Algöz, sosyal medyada 'Türk ve Avusturyalı oyuncu Osman Wöber' şeklinde bir ifade gördüğüne değinerek, "Halbuki Osman Wöber Avusturyalı değil, Türk oğlu Türk'tür. Babası Avusturyalıydı. Rahmetli babası mimardı. Yıllar önce Mustafa Kemal Paşa'nın yaptığı atılıma hayranlık duyarak Türkiye'ye gelmiş ve burada kalmıştır. İki vatandaşlıktan birisini seçmesi gerektiğinde Türklüğü seçmiş ve vatandaşlık almıştır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürlüğü döneminde Hidayet Erdinç ile Wöber'e yardımcı olmak için görev aldığını aktaran Algöz, şunları kaydetti:

"Devlet Tiyatrolarının toparlanmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek bizi davet etmişti. Biz de ona müdür yardımcılığı yaptık. O dönemde çok büyük atılımlarda bulundu. Kriz anlarında son derece soğukkanlı çözümler üreten, son derece nitelikli ve kaliteli bir idareciydi."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime