Turktime

Oscar'da denetim arttırılıyor

Son Oscar töreninde yaşanan yanlış zarf skandalının benzerinin tekrarlanmaması için çalışmalar başlatıldı. Fiyaskonun sorumlusu olarak gösterilen muhasebeciler törende bundan böyle cep telefonu kullanamayacak.
ABONE OL
Abone Ol
Oscar'da denetim arttırılıyor
Haberler / Kültür
31 Mart 2017 Cuma 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sinema dünyasının en prestijli ödül töreni yanlış anonsla tarihindeki en büyük fiyaskoya sahne olmuştu. En çok merak edilen en iyi film ödülü yanlışlıkla başka filme verilmiş, sonradan zarfların karıştığı ortaya çıkmış ödül gerçek sahibinin olmuştu.

Fiyaskonun sorumlusu ve kazananları tek bilen PwC'nin iki muhasebecisi olduğu anlaşılmış, protokolleri uygulamamak ve hatanın düzeltilmesi için çok geç kalmakla eleştirilmişlerdi. Akademi benzer bir skandalın tekrarlanmaması için harekete geçti. Akademi başkanı Cheryl Boone Isaacs, üyelere törenle ilgili yeni protokolleri anlatan bir e-posta gönderdi.

PwC'nin iki muhasebecisi artık kuliste cep telefonu taşımayacak. 83 yıldır töreni üstlenen PwC şirketinden üçüncü bir isim de denetim için geliyor. Kontrol odasında yayıncı kuruluşun direktörüyle oturacak olan bu isim olası bir hatayı düzeltecek. Ayrıca muhasebeciler Oscar provalarında da yer alacak.





CNN Türk

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime