Turktime

TikTok'a bir yasak da şirketlerden geliyor

İngiliz devlet medyası BBC, şirket telefonlarını kullanan personelin Çin merkezli ByteDance'e bağlı sosyal medya uygulaması TikTok’u telefonlarından silmeleri 'önerisinde' bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
TikTok'a bir yasak da şirketlerden geliyor
Haberler / Teknoloji
21 Mart 2023 Salı 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda ABD ve Kanada başta olmak üzere AB ülkeleri, Birleşik Krallık ve Yeni Zelanda, TikTok’u hükümet çalışanlarının telefonlarında yasaklama kararı almıştı.

Hükümetler bir bir TikTok’u çalışanlara yasaklamaya devam ederken şimdi de dünya devi şirketler, Çinli sosyal medya devini yasaklamaya başladı.

“YASAKLAMIYORUZ, SİLMENİZİ ÖNERİYORUZ”

Dün açıklama yapan BBC (British Broadcasting Corporation), çalışanlarına TikTok’u kullanmamasını “önerdi”.

BBC’nin dün yaptığı açıklamaya göre şirket, bugünden itibaren tüm şirket telefonlarından TikTok’un silinmesi için çağrıda bulundu. “TikTok’u yasaklamıyoruz, sadece silmenizi öneriyoruz” diyen yöneticiler, kişisel telefonlarda TikTok kullanımının yasak olmadığını sadece şirket telefonlarından uygulamanın kaldırılması gerektiğini belirtti. Ancak BBC'ye yakın bazı kaynaklar yakın zamanda şirket içinde TikTok'un kalıcı olarak tüm BBC'de yasaklanabileceğini iddia ediyor.

Şirket için güvenliğe ve gizliliğe fazlasıyla önem veren BBC, TikTok’un bu gizliliği tehlikeye atabileceğini belirtiyor. Ayrıca BBC yetkililerine göre pek çok büyük medya kuruluşu da TikTok’u silmeleri için çalışanlarını “teşvik etmeye” hazırlanıyor.

“BÜYÜK BİR YANLIŞ ANLAŞILMA”                                

Konuyla ilgili açıklama yapan TikTok Birleşik Krallık sözcüsüyse BBC’nin endişelerinin ve korkularının yersiz olduğunu belirtiyor. “BBC ile iletişimde kalarak bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek ve BBC yetkililerinin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için çabalıyoruz” diyen sözcü, şirketlerin ve hükümetlerin TikTok’u yasaklamasını “büyük bir yanlış anlaşılma” olarak değerlendiriyor.

Medya sektörüne yakın bazı kaynaklar da BBC’nin iddialarını doğrulayarak yakında pek çok şirketin cihazlarında TikTok’u yasaklayabileceğini iddia ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime