Turktime

Murat Muratoğlu: Kredi notumuz Moğolistan, Tacikistan seviyesinde

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's'te Türkiye'nin kredi notunun Moğolistan, Tacikistan seviyelerine indirildiğini yazdı.
ABONE OL
Abone Ol
Murat Muratoğlu: Kredi notumuz Moğolistan, Tacikistan seviyesinde
Haberler / Medya
15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Murat Muratoğlu, "Nasıl kötü, yetersiz ve bilgisiz bir yönetime düştüysek ülke tarihinin en kötü ekonomik durumu ile karşı karşıya olduğumuz tescil edildi" dedi.

MURAT MURATOĞLU'NUN YAZISI ŞÖYLE:

Dibin dibini gördü ekonomi

Kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's bir kez daha notumuzu indirdi. Nereye? Moğolistan, Nikaragua, Nijer, Pakistan, Tacikistan seviyesine… 

Nasıl kötü, yetersiz ve bilgisiz bir yönetime düştüysek ülke tarihinin en kötü ekonomik durumu ile karşı karşıya olduğumuz tescil edildi.

Denizlerde doğalgaz aramaları için sondaj yapıyoruz ya… Yerin 6 kat dibinde Türkiye'nin kredi notuna rastlar mıyız mı acaba? 

Oysa dünyanın en büyük havalimanlarından birini, köprüleri ve hatta İstanbul'un tepesine devasa bir cami bile yapmıştık. Sahi hangi parayla yaptık? Borç aldık! 

İşte Moody's; “Ey borç verenler, Türkiye borçlarını geri ödemede ciddi sorunlar yaşayabilir, zamanında ödemekte zorlanabilir” diye malumu dünyaya ilan etti. 

Boşverin, nasıl olsa notlar bizim için yok hükmünde! Ekonomiyle ilgili her uyarı her daim duymazlıktan gelindi. Haliyle Türkiye'ye ne not versinler? Hiçbir şeyin garantisi yok ki, el âlemin parasının garantisi olsun!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime