Turktime

Mahkemelerde Yapay Zeka Dönemi

Yapay zeka teknolojisi artık mahkeme salonlarında da kullanılmaya başlanacak. Birleşik Krallık, yargıçlara yapay zeka uygulamalarını kullanma izni verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Mahkemelerde Yapay Zeka Dönemi
Haberler / Teknoloji
15 Aralık 2023 Cuma 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hayatımızın her anında karşımıza çıkmaya başlayan yapay zeka teknolojisi daha da geniş alanlara yayılıyor. Ortaya çıkan haberlere yapay zeka teknolojisi artık mahkeme salonlarında da yerini alacak.  Yapay zeka, farklı dava işlemlerinde yer alacak!

Gün geçtikçe daha da gelişen yapay zeka teknolojisi iyice hayatımızdın bir parçası haline gelmeye başladı. Bununla birlikte günlük hayatımızda ve diğer birçok alanda yapay zeka normal karşılanır hale geldi. Geçtiğimiz gün çıkan haberler de bunu kanıtlar nitelikte.

Birleşik Krallık, yargıçlara yasal kararlarında ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarına kullanma izni verdi. Bununla birlikte yakın zamanda mahkemelerdeki sanıkların kaderini yapay zeka belirlemiş olacak. Öte yandan Birleşik Krallık Adli Ofisi, yargıçların yapay zeka araçlarını yasal kararlar yazmak ve diğer görevlerde kullanmaları için bir kılavuz yayınladı.

Adli Ofis konuyla ilgili olarak bir açıklama da yaptı. Açıklamasında yapay zekanın toplum genelindeki kullanımının arttığını ifade etti. Ayrıca "Bu rehber, yargının yapay zeka ile olan etkileşimlerini desteklemek için önerilen gelecekteki çalışmalar paketinin ilk adımı." sözlerini ekledi.

Buna benzer bir olan bu yılın başlarında ABD'de de yaşandı. New York eyaletindeki iki avukat, ChatGPT'nin yazdığı ve yapay zekanın birçok sahte alıntılar oluşturduğu yasal belgeleri ibraz etti. Bunun ardından ise 5 bin dolar para cezası ile karşılaştı. Ancak kılavuzda yer alan bilgilere göre yargıçların, insanların hayatını etkileyecek bir karar vermeden önce yapay zekanın kararlarının doğruluğunu kontrol etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan birkaç ay önce hüküm giyen bir rapçi yapay zeka tarafından hazırlanan kapanış konuşması nedeniyle duruşmasının çok kötü geçtiğini ifade etti. Tüm bunlara bakıldığı zaman ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarının yargıçların eylemlerini nasıl etkileyeceği merak konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime