Turktime

Bugün gözler gökyüzünde! Saat verildi!

Araştırmacılar, Dünya'ya yakın bir kuyruklu yıldızın enkazının atmosfere giriş yaparak bugün içinde yeni bir meteor yağmurunu başlatabileceğini düşünüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bugün gözler gökyüzünde! Saat verildi!
Haberler / Teknoloji
12 Aralık 2023 Salı 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Paris Gözlemevi dahil bir dizi bilim insanı, Güneş çevresindeki yörüngesini 5,4 yılda tamamlayan 46P/Wirtanen adlı kuyruklu yıldızın enkazının Dünya atmosferine girdiğinde bir meteor yağmurunun meydana gelebileceğini düşünüyorlar.

Henüz hakem incelemesinden geçmemiş olan bir çalışma ArXiv'de yayınlandı ve "Sonuçlar, 12 Aralık 2023'te Evrensel Saat'e göre 08:00 ile 12:30 arasında muhtemel bir çarpışmayı işaret ediyor. Meteor yağmurunun yoğunluğu, daha önce kaydedilen yağmurların eksikliği nedeniyle oldukça belirsizdir." ifadelerini içeriyor.

Bilim insanları, tahmini tarihinde meteor yağmurunun en iyi gözlemlerinin muhtemelen Doğu Avustralya, Yeni Zelanda ve Okyanusya'dan yapılacağını belirtiyorlar.

Yeni çalışmada, araştırmacılar kuyruklu yıldızın yörüngesinin geçmiş yörünge evrimini simüle etti ve bu hafta Dünya ile muhtemel bir çarpışmada parçacıklardan oluşan akıntının meteor yağmurunu başlatabileceğini buldular.

Araştırmacılar yeni meteor yağmurunun 12 Aralık 2023 tarihinde Evrensel Saat'e göre 08:00 ile 12:30 arasında gözlemlenebileceğini, ancak kesin saatin "birkaç saat değişebileceğini" tahmin ediyorlar.

Bilim insanlarına göre, meteor yağmuru, kuyruklu yıldızın büyük parçacıklarının dağılımını sınırlayabileceğinden, gözlemin "büyük bir bilimsel ilgi" çekeceği belirtiliyor. Ancak, enkazın nispeten küçük boyutlarının meteor yağmurunun gözlemini zorlaştırabileceğini vurguluyorlar.

Independent'taki habere göre araştırmacılar çalışmalarında, "Yine de meteor meraklılarını bilimsel gözlemler yapmaya ve raporlarını Uluslararası Meteor Örgütü'ne (IMO) iletmeye teşvik ediyoruz." şeklinde yazdılar.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime