Turktime

Komşuda Türkiye çatlağı!

Yunanistan’da Türkiye çatlağı büyüyor… Son seçimlerde yönetimi sağcı Yeni Demokrasi Partisi'ne bırakan SYRIZA, Türkiye karşısında sergilediği tutum nedeniyle Başbakan Miçotakis'i sert sözlerle eleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Komşuda Türkiye çatlağı!
Haberler / Dünya
2 Aralık 2019 Pazartesi 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan’da Türkiye çatlağı büyüyor… Son dönemde suların ısındığı Ankara-Atina hattında, solcu muhalefet partisi SYRIZA, bugün bir açıklama yayınlayarak Başbakan Kiriakos Miçotakis’i ve hükümetini Türkiye karşısındaki tutumu dolayısıyla eleştirdi.

Açıklamada, “Hükümetin dış siyasette kritik konularda ve özellikle Türkiye’nin provokasyonlarına karşı pusulasız ve stratejisiz hareket etmesini eleştiriyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Bay Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde yatıştırıcı bir tutum tercih etmesi ve Ege’de yaşanan mülteci krizi, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşma konusunda konuşmaması, tutarlı bir dış politikanın olmadığını gösteriyor” dedi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, “Yunan hükümetinin bu durumu devam edemez ve SYRIZA hükümeti sırasında uygulanan aktif dış politikaya geri dönülmeli” ifadesi kullanıldı. (sözcü) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime