Turktime

Kiev'de patlama sesleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlamalar yaşandı. Görgü tanıkları kentte dumanların yükseldiğini söyledi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da, başkentteki patlamaları doğruladı. Patlamaların nedeni konusunda açıklama yapılmadı.
ABONE OL
Abone Ol
Kiev'de patlama sesleri
Haberler / Dünya
10 Ekim 2022 Pazartesi 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna'da sabah saatlerinde Kiev, Lviv, Dnipro şehirlerine saldırılar düzenlendiği bildirildi. Odessa Askeri Yönetim Başkanı Vitaly Kim, "Odessa'da patlamalar duyuldu, ön bilgilere göre hava savunma sistemi çalışıyor." dedi.

KİEV'DE PEŞ PEŞE PATLAMALAR
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Kentte arka arkaya patlamalar olduğu, çok sayıda binadan duman yükseldiği belirtildi.


Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığını bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği haberine göre, sabah saatlerinde Kiev'de birden fazla kez patlama sesi duyuldu.

ZELENSKİY'NİN OFİSİNİN YAKINLARINDA PATLAMA

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise Kiev'e atılan roketlerden birinin Vladimirskaya Caddesi'ndeki Mikhail Grushevsky anıtının yakınına düştüğünü, bu bölgenin Ukrayna güvenlik servislerine ev sahipliği yaptığını ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisinin de bu bölge yakınlarında olduğunu ifade etti.


Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada "Başkentin tüm sakinlerine sesleniyorum: Barınaklarda kalın. Acil bir ihtiyaç yoksa, bugün şehre gitmeyin. Ayrıca banliyö sakinlerinden de bugün başkente gitmemelerini rica ediyorum" dedi.


Kiev Belediye Başkanı Kliçko, kent merkezindeki, Şevçenkivsk semtinde meydana gelen patlamalardan birini paylaştı. Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, "Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte. Ayrıntılar daha sonra." ifadelerine yer verdi.

Kiev Belediye Başkanı Klitschko da, başkentte çok sayıda patlama meydana geldiğini doğruladı.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Kiev çevresinde en az dört patlama sesinin duyulduğu belirtildi. Şehir merkezinde bir noktadan dumanların yükseldiği bildirildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime