Turktime

Kaçak yayın izleyenlere kötü haber: 6 aydan 2 yıla hapis...

Dizi, film ya da maç yayını yapan yasal platromları kaçak şekilde izleyenlere kötü haber geldi. Uzmanlar bu tür kaçak izlemeler nedeniyle kullanıcıların 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Kaçak yayın izleyenlere kötü haber: 6 aydan 2 yıla hapis...
Haberler / Medya
9 Mart 2024 Cumartesi 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Günümüzde dizi, film ve maç yayını veren onlarca farklı platform bulunuyor. Kullanıcılar bu platformların hepsine üye olmakta zorlandığında kaçak izleme yöntemlerine başvurabiliyor.

Dizi, film ve maç yayınlarını çok ucuza veren ve yasal olmayan platformlar da popüler hale gelmiş durumda. Söz konusu kaçak platformlar ve kaçak yayınlar hakkında uzmanlardan dikkat çeken bir uyarı geldi.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Avukat Müge Doğan, "Ceza Kanunu'muzda düzenlenen bir madde var bununla alakalı. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna şey sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır" dedi.

Kullanıcıların bu şekildeki izlediği tespit edilirse hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

"2 YILA KADAR HAPİS"

Doğan, "Kanun der ki; karşılıksız menfaat sağlama suçu, bu suçun da cezası, hem yayın yapanlar açısından, hem izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüyor kanun" şeklinde konuştu.

Avukat Doğan, "Genellikle bu tip ödemeler, herhangi bir açıklama yapılmaksızın yapıldığından… para gönderdiğiniz kişinin bir terörle irtibatı veya iltisakı tespit edilmesi halinde hesap hareketlerinden incelenmesinde sizin de eğer bu kişiye para gönderme, para alışverişi durumlarınız söz konusuysa bununla ilgili de yine savcının karşısında bulabilirsiniz kendinizi" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime