Turktime

Osman Müftüoğlu yazdı: Sırt çantanız hazır mı?

Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında “RUCKİNG” (Ağır bir sırt çantası ile yürüme sporu) hakkında okuyucularına bilgiler verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Osman Müftüoğlu yazdı: Sırt çantanız hazır mı?
Haberler / Medya
9 Mart 2024 Cumartesi 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında “RUCKİNG” (Ağır bir sırt çantası ile yürüme sporu) hakkında okuyucularına bilgiler  verdi.

İşte Müftüoğlu'nun yazısı:

Görünüşe bakılırsa “RUCKİNG” 2024’ün en çok konuşulan egzersiz trendlerinden biri olacak. Bu nedenle bu egzersiz hakkında biraz bilgilenmemiz ve mümkünse zaman zaman denememiz de fayda var. Zira rucking egzersizi hem kas gelişimini ve gücünü destekliyor, hem de aerobik aktivitelere ciddi bir alternatif olabiliyor. Üstelik son derece ucuz ve kolay bir egzersiz. Her yerde her zaman uygulanması mümkün. Hazırsanız buyurun.

İYİ BİLGİ YENİ BİR EGZERSİZ TRENDİ: RUCKİNG

Rucking uygulaması köklerini askerlerin sırt çantalarını yüklendikleri ağır ekipmanla birlikte taşımalarından alıyor. Yani arka planında “ordusal/askeri” bir birikim var. Sırttaki ağırlıkla yürümek, sırt çantasının ağırlığı altında kısa ya da uzun mesafeler kat etmek hem kas kütlenizi ve gücünüzü hem de aerobik performansınızı ciddi oranda arttırabiliyor. Rucking yapmak özellikle eklemlere koşmaktan daha az stres, ağırlık ve zorlama yüklüyor. Hatırlayalım, koşarken her iki ayağımızın yerden kesildiği bir an, bir süre ve hemen onu takip eden yere ayaklarımızla ilk çarpma anında özellikle diz ve kalça eklemlerine ani ve ciddi bir yüklenme olabiliyor. Bu yüklenme de bir süre sonra dizlerimizde ciddi sorunlar yaratabiliyor. Oysa sırt çantanızla yürürken bir ayağınız her an ve her zaman yerle temas halinde. Bu ince fark doğru egzersiz ayakkabıları kullanılır ve sırt çantasına ağırlık yükleyerek yürüyüş yapıldığında diz ve kalçalara ulaşabilecek darbelerin seviyesini ve olumsuz etkilerini azaltıyor, diğer taraftan yürüyüşün fizyolojik verimini önemli ölçüde arttırabiliyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime