Turktime

İstanbul Modern Sinema'da 6 film seçkisi

İstanbul Modern Sinema, çevrim içi programlarına İlham Perileri ile devam ediyor. İlhamın gelmesi, kaybolması ve ilahi güçlere sahip olduklarına inanılan ilham perilerinin işlendiği seçki, 18-30 Haziran tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor.
ABONE OL
Abone Ol
İstanbul Modern Sinema'da 6 film seçkisi
Haberler / Kültür
13 Haziran 2021 Pazar 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Modern Sinema'nın düzenlediği İlham Perileri adlı çevrimiçi gösterim programında ilham kavramını işleyen 6 film yer alıyor. Aralarında Türkiye’de ilk kez gösterilecek kurmaca ve belgesel filmlerin de olduğu seçkide ilhamın gelmesi, kaybolması ve ilahi güçlere sahip olduklarına inanılan ilham perileri işleniyor. 

Program Christian Petzold'un, Berlin Film Festivali'nde yarışan ve mitolojiyi günümüz Berlin’ine taşıdığı peri masalı Undine’nin gösterimiyle başlıyor. Film gösterimiyle eş zamanlı olarak, İstanbul Modern’in YouTube kanalında müzenin film küratörü Müge Turan ve sinema yazarı Engin Ertan’ın, Undine efsanesini yeniden yorumlayan yönetmen Petzold ile yaptığı özel röportaj da yayına giriyor. 

1988’de 27 yaşında ölen Amerikalı sokak sanatçısı Jean-Michel Basquiat’nın meşhur olmadan önceki dönemine odaklanan Jean-Michel Basquiat'nın Gençliğinin Son Yılları: İşte Bu! belgeseli Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime