Turktime

Tunceli Müzesi ödül için başvuru yaptı

Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, Yılın Avrupa Müzesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Tunceli Müzesi ödül için başvuru yaptı
Haberler / Kültür
12 Haziran 2021 Cumartesi 20:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kent merkezinde 1935 ile 1937 yıllarında askeri kışla olarak inşa edilen ve 1949 yılına kadar kışla olarak kalan yapı daha sonra lojman ve yerleşim yeri oldu. Erken Cumhuriyet Dönemi özelliği gösteren ve ikinci grup idari yapı olarak tescilli olan bina, Tunceli Müzesi olarak hizmet vermek üzere 2015 yılında restorasyona alındı. Restorasyonu 2020 yılında tamamlanan bina Tunceli Müzesi oldu. 

Yeni olan müze için yılın müzesi başvurusunda bulunduklarını aktaran Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, “Yılın Avrupa Müzesi için başvurumuzu yaptık. Bu başvuruyu farklıklarımıza dayanarak yaptık. Önümüzdeki aylarda Türk ve yabancı jürilerden oluşan bir heyet incelemelerde bulunacak. Biz inşallah bu ödülü ilimize getireceğiz. Burada bir baştan bir başa yapacağınız incelemeler Alevilik hakkında sağlam bilgilere sahip olmanızı sağlıyor. Yine ilimiz dahilinde hemen hemen Tunceli’nin her köşesinde Akkoyunlu’lardan kalma gelenek olan koç, at ve koyun biçimli mezarların bulunduğu taş eserler bölümü yer alıyor. Ayrıca Tunceli’ye ait yakın tarihe ait bölümler de mevcut” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime