Turktime

İsrail boykotu McDonald's satışlarını düşürdü!

Fast food zinciri, İsrail karşıtları tarafından boykot edilmesi sonucu uluslararası satışlarda zayıf büyüme yaşadı ve 2023 dördüncü çeyrekte satış hedeflerini tutturamadı.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail boykotu McDonald's satışlarını düşürdü!
Haberler / Dünya
6 Şubat 2024 Salı 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

McDonald's, pek çok müşterisinin İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle firmayı boykot etmesinin ardından 2023 dördüncü çeyrekte satış hedeflerini tutturamadı.

Fast food zinciri, yılın son çeyreğinde yaklaşık dört yıldır ilk kez üç aylık satış hedefini kaçırdığını bildirdi.

Firma, İsrail-Filistin çatışmasının 2023'ün dördüncü çeyreğinde bazı denizaşırı pazarlardaki performansı etkilediğini söyledi. Şirket daha önce de İsrail'deki savaşın işleri üzerindeki etkisini kabul etmiş ve "yanlış bilgilendirmeyi" suçlamıştı.

McDonald's hisseleri açıklamanın ardından yaklaşık yüzde 4 düştü. McDonalds, İsrail karşıtı kampanyacılar tarafından boykot ve protestolara maruz kalan birçok Batılı şirketten biri.

"İYİLEŞME GÖRMEYİ BEKLEMİYORUZ"

CEO Chris Kempczinski dün yaptığı açıklamada, Malezya, Endonezya ve Fransa'daki işlerinin etkilendiğini ve en büyük etkinin Orta Doğu'da hissedildiğini söyledi. McDonald's'ın patronu, "Bu savaş devam ettiği sürece bu pazarlarda önemli bir iyileşme görmeyi beklemiyoruz" dedi.

Şirketin dünya çapındaki 40 binden fazla mağazasının çoğu bayilik sistemine dayanıyor. Satış noktalarının yaklaşık yüzde 5'i ise Orta Doğu'da yer alıyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime