Turktime

Almanya, Kosova'daki asker sayısını artıracak

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Kosova’da görev yapan Alman askerlerini ziyaret etti. Pistorius, Kosova'ya nisan ayından itibaren konuşlanmak üzere 150 asker daha göndermeyi planladıklarını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya, Kosova'daki asker sayısını artıracak
Haberler / Dünya
5 Şubat 2024 Pazartesi 19:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Balkan turu çerçevesinde geldiği Kosova’da görevli NATO’nun Kosova Gücü’nde (KFOR) görevli Alman askerlerini ziyaret etti. Pstorius, Kosova'da yaşayan Arnavutlaı ve Sırplara gerginliği tırmandırmaktan kaçınma ve diyalog çağrısı yaptı. Pistorius, “Gündem diyalog ve gerilimi azaltmaktır. Başbakan, Batı Balkanlar'ın geleceğinin Avrupa Birliği'nde olduğunu çok açık bir şekilde vurguladı. Yol da bu olmalı. Bu durumda hiç kimsenin durumu daha da kötüleştirmemesi gerekir” dedi.

Almanya, Kosova’ya 150 asker daha gönderecek

Bakan Pistorius, Kosova Cumhurbaşkanı Vyosa Osmani ile yaptığı görüşmede, Kosova'ya nisan ayından itibaren konuşlanmak üzere 150 ek asker göndermek istediklerini belirterek, "Planlandığı gibi faaliyete geçebilmemiz için askerlerin eğitimi tüm hızıyla devam ediyor" dedi.
Almanya'nın halihazırda Kosova'da görev yapan 90 askeri bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime