Turktime

İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesini boşaltıyor! Süre verdiler

İsrail hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin boşaltılması için 1 saat süre verdi.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesini boşaltıyor! Süre verdiler
Haberler / Dünya
18 Kasım 2023 Cumartesi 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail askerlerinin günlerdir bombaladığı ve kuşattığı, aralarında durumu kritik olan hastaların da bulunduğu yaklaşık 7 bin kişiyi barındıran Gazze'deki El Şifa Hastanesi'nin 1 saat içinde boşaltılması istendi.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan bildiren ElSayed, "Hastaları ve prematüre bebekleri Gazze'nin güneyine nakledecek ambulansları yok" dedi.

El Şifa'dakiler arasında, bazılarının veya çoğunun durumu ciddi veya kritik olan en az 300 hasta ve binlerce yerinden edilmiş aile bulunuyor.

ElSayed, bu sayının aynı zamanda "oksijen eksikliği ve elektrik eksikliği nedeniyle sekiz gündür kuvözlerinden çıkmış en az 35 prematüre bebeği de" içerdiğini söyledi.

Hastane en az bir haftadır yiyecek, su, elektrik ve oksijenden mahrum kalırken, son birkaç gündür İsrail askerleri ve tankları tesise baskın düzenledi.

İsrail, Hamas'ın hastanenin altında bir komuta merkezi bulunduğunu iddia etti ancak iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt bulamadı. Hamas ve hastane personeli İsrail'in iddialarını reddetti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime