Turktime

İsrail, Filistinlilerin sığındığı okula saldırı: Ölü ve yaralılar var

Filistin devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, "İsrail ordusu Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı bir okulu bombaladı, ölü ve yaralılar var" denildi.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail, Filistinlilerin sığındığı okula saldırı: Ölü ve yaralılar var
Haberler / Dünya
17 Kasım 2023 Cuma 20:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların 42’nci gününde bölgenin kuzeyi ve güneyinde pek çok noktayı karadan ve havadan bombaladı. Gazze’nin kuzeyindeki saldırılar, Cibaliya Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Gazze kentinde yoğunlaştı.

Filistin devlet televizyonu ve resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi’nde yerinden edilmiş kişiler için barınma merkezine dönüştürülmüş El-Felah Okulu’nu bombaladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Gazze kentindeki Sabra Mahallesi’nde bir eve düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişi öldü. Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya’ya da hem havadan hem de karadan topçu ateşiyle saldırılar düzenlendi.

EVLERE SALDIRI DÜZENLENDİ

Gazze Şeridi’nin güneyinde ise Han Yunus ve Refah kentleri İsrail saldırılarının hedefi oldu.

Han Yunus’un merkezindeki Büyük Cami’nin arka sokağı ile bir eve düzenlenen saldırıda en az 4 kişi öldü. Bölgede, patlamamış bir füzenin olduğu bilgisi geçildi.

Refah’ın orta kesimindeki Eş-Şabura Mülteci Kampı’nda El-Ahras ailesinin evine düzenlenen saldırıda da ölen ve yaralananlar oldu. Söz konusu saldırılarda ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bilgiler paylaşılmadı.

“GAZZE’DE YAŞANANLAR TOPLU KATLİAMDIR”

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Orta Doğu turu kapsamında dünkü İsrail ziyaretinden sonra Ramallah’a geçen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi ve ortak basın açıklaması yaptı.

Gazze'de acilen ateşkes sağlanması çağrısında bulunan Iştiyye, bölgeye yardım ve ilaç ulaştırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Filistin Başbakanı, “Gazze'de yaşanan şey intikam ruhuyla yapılan bir toplu katliamdır.” dedi.

İsrail güçlerinin, Gazze'nin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria’da da yılın başından bu yana 421 Filistinliyi öldürdüğüne dikkati çeken Iştiyye, “Gazze’de durum trajik. Yiyecek yok, içecek yok, kan dökülmeye devam ediyor. Bizim talebimiz, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesidir.” diye konuştu.

Iştiyye, Borrell ile görüşmesinde kendisine, sorunun kaynağının İsrail'in 75 yıldır Filistin'de sürdürdüğü işgal olduğunu aktardığını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime