Turktime

Heykeltraş çoban 'barış' mesajı veriyor

Uzun yıllar çobanlık yapan 78 yaşındaki Mustafa Kaya Yılmaz, 27 yıldır heykel sanatıyla uğraşıyor. Bin 200 liralık maaşının 800 lirasını heykel yapmak için harcadığını belirten Yılmaz'ın en büyük hayali eserlerini müzede sergilemek.
ABONE OL
Abone Ol
Heykeltraş çoban 'barış' mesajı veriyor
Haberler / Kültür
28 Nisan 2017 Cuma 22:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Bergama İlçesi Çamavlu Mahallesi’nde yaşayan Yılmaz, 27 yıldır granit taşları yontarak heykel ve rölyefler yapıyor. Bağkur emeklisi olan Yılmaz, eserlerini evinin çevresinde sergiliyor. Bugüne kadar hiçbir eserinin satın alınmadığını anlatan heylektraş, 8 yaşında İzmir’e geldiğini, uzun yıllar çobanlık ve inşaat işçiliği yaptığını anlattı. Yılmaz, bugüne kadar Osmanlı sultanlarından Kurtuluş Savaşı kahramanlarına, Atatürk’ten Lenin’e, Adnan Menderes’ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana kadar pek çok ismi eserlerine taşıdı. Yılmaz’ın yapıtları arkeolojik kazılarda çıkan eserleri andırıyor.
cobanheykel
Heykel yapmak için hiçbir eğitim almadığını ifade eden Yılmaz, “En büyük hayalim eserlerimi koyabileceğimi bir müze kurmak. Aylık bin 200 liralık emekli maaşımın 800 lirasını heykel yapımına harcıyorum. Eserlerime kimi mesajları da ekliyorum. Örneğin el ele vermiş üç aslan rölyefinin üzerinde ‘2 bin yılına giderken aslanlar el ele vermiş barış içinde yaşıyor. Dileriz dünyandaki her canlı barış içinde yaşar’ diye yazdım“ dedi.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime