Turktime

Penguen’den 'Mutlaka buluşacağız' açıklaması

2002'de yayın hayatına başlayan Penguen'in kapanacağını açıklamasının etkileri devam ediyor. Dergi, yayınladığı son açıklamayla yayın hayatına tamamen son vermeyeceğini, bundan sonra başka mecralarda mizahseverlerle buluşacağını da müjdeledi.
ABONE OL
Abone Ol
Penguen’den 'Mutlaka buluşacağız' açıklaması
Haberler / Kültür
27 Nisan 2017 Perşembe 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2002 yılından bugüne dek yayınlanan, mizahın önde gelen dergilerinden birisi olan Penguen’in kapanma kararı almasının yankıları sürüyor. Dergiden yapılan açıklamada, üç sayı daha yayına devam edileceği belirtilerek, şöyle bir açıklama yapıldı:
“Penguen, 2002'de kanat takıp çıktı yola. Neler atlattık yıllar içinde, siz iyi biliyorsunuz, çünkü hep yanımızdaydınız. Kanatlarımızda hep sizin rüzgarınız vardı. Derdimiz özetle şu: Artık dergi okumuyoruz, dergi okuma alışkanlığını kaybettik. Mesele sadece mizah dergileri de değil. Bütün dünyada basın hızla küçülüyor. Önce internet, ardından akıllı telefonlar hayatımıza girince dergi, gazete okuma alışkanlığı yavaş yavaş azaldı. Ama durum bu, keşke dergi Facebook'taki like'larla çıkabilseydi. Şu yaşadığımız zorluklar da yeni değil, aslında yıllar önce zorlanmaya başladık. Özveriyle ancak buraya kadar gelebildik. Basın dünyada küçülüyor dedik, ama bizim memlekette işler biraz daha zor. Özgürlük alanı gittikçe daralırken gazetecilerin işi zorlaşıyor, mizahçıların da işi kolaylaşmıyor. Biz yine de bu ortamda kendimizce nefes olmaya çalıştık.

Sevdiğimiz dergimizi de sevdiğimiz şekilde yapmak istiyoruz. Hayal ettiğimiz kalitede yapamayacaksak da yapmamayı tercih ediyoruz. Karikatür de mizah da bir şekilde devam edecek. Özündeki aykırılığı da muhalifliği de koruyacak. Biz yazıp çizmeyi çok seviyoruz, bırakmaya da niyetimiz yok.
penguenapp

Öte yanda da derginin kapanacağını duyunca bizimle birlikte üzülen okurlarımız var. Yüzlerce destek mesajı aldık. Ne yapabiliriz diye soranlar, maddi destek önerenler… Düşünmeniz yeter. Yine de bunlar geçici çözümler olacaktır. Dedik ya, mesele, okuma alışkanlığını kaybetmiş olmamız. Bu dergi bağımsız bir yayın olarak çıkmaya başladığından beri zaten sadece okurların desteğiyle buraya kadar gelebildi. Bugüne kadar sizden aldığımız bu destek bizim için yeterlidir. Çok sağ olun… Daha ne destek isteyelim sizden?

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime