Turktime

Hande Fırat yazdı: Bankalar üzerine düşeni yapmalı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Merkez Bankası'nın adımlarını değerlendirdiği köşe yazısında bankalara çağrıda bulundu. Fırat, ayrıca BAE'den gelecek yatırım iddiasını da yineledi.
ABONE OL
Abone Ol
Hande Fırat yazdı: Bankalar üzerine düşeni yapmalı
Haberler / Medya
26 Haziran 2023 Pazartesi 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında ekonomideki son gelişmeleri ele aldı.

Merkez Bankası’nın sadeleşme adımlarını artıracağını vurgulayan Fırat, TCMB’nin izlediği stretejinin akıllıca olduğunu değerlendirdi.

Fırat, atılan adımlar hakkında “Anlayacağınız TCMB sakin sakin taşları döşemeye başladı. Olumsuz bir bakış açısıyla bakmak yerine, doğru adımlar için banka bir bravo hak etmiyor mu?” ifadelerini kullandı.

BANKALAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Fırat, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, faiz kararının alındığı gün ne demişti: ‘Bu süreç kararlılıkla ve kademeli olarak yönetilecektir.’ Artık bu saatten sonra bankaların da üzerlerine düşeni yapması, ekonomi yönetiminin adımlarının daha efektif olması için kararlara uyum sağlaması gerekiyor” diyerek bankalara da çağrıda bulundu.

40 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelecek yatırım hakkındaki iddiasını yineleyen Fırat,  yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile diplomatik sorunun aşılmasından sonra oldukça ciddi konularda ilerleme sağlanmıştı. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in BAE’de gerçekleştirdiği üst düzey ziyaretten bahsetmiş ve 30-40 milyar dolarlık bir yatırımın altyapısının hazırlandığını belirtmiştim.

Enerji, savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda Türkiye’deki yatırımlarla ilgilenen ve somut adımlar da atan Birleşik Arap Emirlikleri’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı sonrası yapacağı ziyaret sırasında anlaşmalar imzalanacak."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime