Turktime

Saygı Öztürk yazdı: İYİ Parti'de 'Demir yumruk' dönemi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı'nda yaşananları köşesine taşıdı.
ABONE OL
Abone Ol
Saygı Öztürk yazdı: İYİ Parti'de 'Demir yumruk' dönemi
Haberler / Medya
25 Haziran 2023 Pazar 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda yaşananları ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı konuşmayı ele aldı.

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayına, Genel Başkan Meral Akşener’in daha çok parti içine dönük sert sözleri damga vurdu. Parti içi meselelerin çok sert bir dille kurultayda gündeme getirilmesini deneyimli siyasetçilerden yadırgayanlar oldu. Unutmayalım, seçim döneminde Akşener de ağır iftiralara, hakaretlere uğradı. Bundan böyle partisinin kendi yolunda, kendi politikalarını uygulayacağını Akşener net bir biçimde ortaya koydu” değerlendirmesini yapan Öztürk, yazısıda şöyle devam etti:

“Seçim öncesi 6 siyasi partinin oluşturduğu “Millet İttifakı” vardı. Seçimin sonuçlanmasıyla da bu ittifak bitti. Ancak, yeniden canlandırılması mümkün mü? Evet mümkün. Bunu şimdiden açıklamaya da gerek yok. Her siyasi parti kuşkusuz seçime hazırlanacak. İttifak gerekiyorsa oturup konuşacaklar. Mevcut seçim sistemi ittifakları da zorunlu kılıyor.

"İYİ PARTİ'DE RAHATSIZLIK YARATMIŞTI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, HDP desteğiyle kazanıldığı söylenirken, İYİ Parti'den söz edilmemesi İYİ Parti de rahatsızlık yaratmıştı. Akşener de bunu dile getirdi. Yerel seçimlerde işbirliği önerisini Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na götürmüştü.

İYİ Parti neredeyse kurulduğu günden bu yana CHP ile işbirliği yapıyor. Yaklaşan yerel seçimlerde, ittifak önerisini Akşener değil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapması beklenecek. Partinin önceki yerel seçime göre elinin daha güçlü olduğu da değerlendiriliyor."

Öztürk, yazısında seçimlerden bu yana sessizliğini koruyan Akşener’in bundan sonra izleyeceği politikayı net bir şekilde dile getirdiğini ve İYİ Parti’de “Demir yumruk” döneminin başladığını da söyledi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime