Turktime

Google'dan kültür sanat atağı

Arama hizmetini 'Google Arts & Culture' hizmetiyle entegre eden Google, kültür ve sanat dünyasındaki bilgi akışında üst düzey bir performans sunmayı amaçlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Google'dan kültür sanat atağı
Haberler / Kültür
31 Mayıs 2017 Çarşamba 23:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sanatla ilgili konularda her ay yaklaşık 500 milyon arama yapılıyor. Bu ilgiden yola çıkan Google, ‘Google Arts & Culture’ servisini hizmete soktu. Kültür sanat alanında bilgi edinmek isteyenlere üst düzey bir hizmet sunmayı planlayan Google, proje sayesinde sanat eserleri, sanatçı bilgileri, eserin ait olduğu dönem, kullanılan malzemeler ile bu eserlerin sergilendiği mekanlar dahil tüm verileri bir arada sunacak.

Bugünden itibaren hizmete giren serviste Street View ile yapılan sanal müze ziyaretleri de yer alacak. Örneğin Van Gogh veya Gustave Klimt diye arama yapıldığında, artık sanatçının tüm eserlerine kolaylıkla ulaşabileceği gibi, eserlerin bulunduğu müzeler de sanal olarak gezilebilecek.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime