Turktime

Gazze'de son durum: İsrail ve Hamas’ın 3. rehine takası başladı

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkeste 4. güne girildi. Anlaşma kapsamında cuma günü yapılan ilk rehine takasının ardından gece saatlerinde ikinci esir takası gerçekleşti. Kızılhaç, Hamas'ın Gazze'de 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi teslim ettiğini duyururken, İsrail de Filistinli 39 tutukluyu serbest bıraktı.
ABONE OL
Abone Ol
Gazze'de son durum: İsrail ve Hamas’ın 3. rehine takası başladı
Haberler / Güncel
26 Kasım 2023 Pazar 19:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri üzerine Taylandlıları serbest bıraktıklarını duyurdu. İsrail ve Hamas’ın 3. Rehine takası başladı. Mısır medyası Kızılhaç'ın 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldığını açıkladı.

İsrail ile Hamas arasında ateşkes üçüncü gününde devam ederken, esir takası da ikinci kez yapıldı. Dün akşam saatlerinde Hamas'ın elinde tuttuğu 13 İsraillliyi Kızılhaç yetkililerine teslim ettiği haberi geçmiş ancak haber daha sonra yalanlanmıştı.

Hamas, İsrail'in yardım kamyonlarının Gazze'nin kuzeyine girmesine izin verene kadar rehinelerin serbest bırakılmasının ikinci aşamasını ertelemeye karar verdiklerini duyurmuştu.

Ancak rehine takasında doğrudan etkili olan Katar'dan Dışişleri Bakanlığı kanalıyla yapılan açıklamada esir takasının uygulanmasının önündeki engellerin giderildiği ve ikinci grubun gece saatlerinde serbest bırakılacağını açıklaması gelmişti.

VE TAKAS GERÇEKLEŞTİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Kızılhaç, Hamas'ın Gazze'de 13 İsrailli ve 4 yabancı rehineyi teslim ettiğini açıkladı. Serbest bırakılan 4 yabancı rehinenin Tayland vatandaşı olduğu bildirildi.

3. REHİNE TAKASI

İsrail ve Hamas’ın 3. Rehine takası başladı. Mısır medyası Kızılhaç'ın 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldığını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime