Turktime

Fatih Altaylı yazdı: Bir bomba ile yeni bir dünya!

Gazeteci Fatih Altaylı, dün Gazze'deki hastaneye yapılan ve en az 500 sivilin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin olarak, "Bu bombayı kim atmışsa, hatta daha öncesinde Hamas’ı İsrail’e kim saldırtmışsa çok önemli bir stratejik akla sahip olmalı" değerlendirmesini yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Fatih Altaylı yazdı: Bir bomba ile yeni bir dünya!
Haberler / Medya
18 Ekim 2023 Çarşamba 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazeteci Fatih Altaylı, dün Gazze'deki hastaneye yapılan ve en az 500 sivilin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin olarak, "Bu bombayı kim atmışsa, hatta daha öncesinde Hamas’ı İsrail’e kim saldırtmışsa çok önemli bir stratejik akla sahip olmalı" değerlendirmesini yaptı. Altaylı, Türkiye'nin de bu gelişmelerden etkileneceğini belirtti. 

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN YAZISI

Dün gece saatlerinde İsrail bir süredir bekleneni yaptı. Gazze şeridinde, içinde sadece hastaların değil, evi İsrail bombardımanında yıkılmış sivillerin de olduğu bir hastaneyi vurdu.

Hastanenin adı El Ahli Baptist Hospital.

Filistin’in en eski hastanelerinden biri. 150 yıldır hizmette ve İngiltere’ye bağlı bir kilise vakfı tarafından işletiliyor.

Hastanenin kanser bölümü, birkaç gün önce Hamas tarafından ateşlendiği söylenen iki roket tarafından vurulmuş, hastane personelinden birkaçı yaralanmış, binanın iki katı kullanılamaz hale gelmişti.

Dün gece ise hastaneyi vuran İsrail oldu. Hastanenin iç avlusuna düşen bir bombanın patlaması sonucu, hastaneye sığınmış ve avluda barınan yüzlerce kişinin tam ortasında meydana gelen patlama 500’ü aşkın kişiyi öldürdü, en az o kadarını da yaraladı.

Can kaybı büyük, haliyle infial de yüksek olunca İsrail gece boyunca açıklamalar yaparak “Bu işi biz yapmadık. Vallahi de, billahi de Gazze’deki İslami Cihad örgütü yaptı” diye savunmaya geçti.

İsrail Ordusu Hamas saldırısından sonra “Hiçbir kural tanımayacağını” Savunma Bakanı ağzından açıklayıp, hastaneleri vurabileceğini günlerdir söyleyip durduğu için “Biz yapmadık, kendileri yaptı” açıklaması çok da inandırıcı değil.

Günlerdir bunu tekrarlayıp duruyorsan, tekrarlayıp durduğun şey gerçekleştiğinde “Kendileri yaptı” açıklamasını kimse satın almıyor.

Hele hele Gazze’de geçmişin de bu tür “Savaş suçları” ile dolu ise kimse!

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime