Turktime

Nedim Şener yazdı: Arabasında terörist taşıyan parti ve milletvekili açık kalabilir mi?

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü "Arabasında terörist taşıyan parti ve milletvekili açık kalabilir mi?" başlıklı yazısında "YSP de daha öncekiler gibi PKK’nın siyasi kolu olarak terör örgütünün propagandasını yapıyor, yardım yataklık ediyor." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Nedim Şener yazdı: Arabasında terörist taşıyan parti ve milletvekili açık kalabilir mi?
Haberler / Medya
16 Ekim 2023 Pazartesi 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bölücü terör örgütü PKK’nın TBMM’deki temsilciliğini, terör örgütünün propagandasını yapan, örgüt faaliyetlerine yardım yataklık eden HDP, hakkında 2021 yılında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açılınca 14 Mayıs 2023 seçimlerine YSP adıyla girdi.
İşlediği suçlar nedeniyle hakkında kapatma davası açılan HDP ile aralarında ilişki yokmuş görüntüsü vermek amacıyla YSP adıyla seçime girerek demokrasiye, hukuka, topluma karşı hile yaptılar.

Başta YSP adıyla arada bağlantı olmadığı görüntüsü vermeye çalışan ve seçimlerde toplam 62 milletvekili çıkaran PKK/YSP kısa süre önce aldığı kararla adını PKK/HDP’nin ilk iki harfini değiştirerek PKK/DHP olarak değiştirme kararı aldığı açıklandı. Seçim sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı sırasında İstiklal Marşı’nı söylemeyerek 28. Yasama Yılı boyunca ne yapacaklarının işaretlerini de vermişlerdi aslında.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime