Turktime

Elon Musk'tan Çin-Tayvan krizine iki tarafı da kızdıran çözüm önerisi!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği bir röportajla Çin ve Tayvan arasındaki siyasi gerilime dahil oldu. Elon Musk, 'Tayvan Çin'e bağlı özel idari bölge olsun' derken, Tayvan'dan yanıt gecikmedi. Tayvanlılar, Musk'a "Özgürlüğümüz satılık değil" cevabı verdi
ABONE OL
Abone Ol
Elon Musk'tan Çin-Tayvan krizine iki tarafı da kızdıran çözüm önerisi!
Haberler / Dünya
10 Ekim 2022 Pazartesi 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği bir röportajla Çin ve Tayvan arasındaki siyasi gerilime dahil oldu. Elon Musk, 'Tayvan Çin'e bağlı özel idari bölge olsun' derken, Tayvan'dan yanıt gecikmedi. Tayvanlılar, Musk'a "Özgürlüğümüz satılık değil" cevabı verdi.

"ÇİN'E BAĞLANSIN"

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk, röportajda Tayvan’ın Çin’e bağlı bir “özel idari bölge” olmasını önerdi. Çin’in Washington Büyükelçisi, Musk’a bu önerisi için teşekkür ederken, Tayvanlı mevkidaşı “özgürlüklerinin satılık olmadığını” söyledi.

"ÇİN'İN İÇ MESELESİ"

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan da, Musk'ın Tayvan ile ilgili önerilerine tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Tayvan meselesinin Çin'in "iç meselesi" olduğunu, Pekin'in "tek ülke, iki sistem" formülüne dayalı olarak ülkenin yeniden "barışçıl birleşme" politikası izleyeceğini söyledi.

RUSYA-UKRAYNA ÖNERİSİ DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

BBC'nin haberine göre, Elon Musk geçen hafta da Twitter üzerinden yaptığı Rusya’yla Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik önerilerini oya sunduğu anketiyle tepki çekmişti. Musk’ın önerileri arasında Ukrayna’nın Rusya’ya toprak vermesi de vardı. Musk’ın Tayvan’la ilgili yorumlarıysa, Tesla’nın Çin’de aylık satış rekoru kırdığı bir döneme rastladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime