Turktime

Dışişleri Bakanlığı: BM’ni kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun kutsal kitaplara yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirilesi kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Dışişleri Bakanlığı: BM’ni kararını memnuniyetle karşılıyoruz
Haberler / Siyaset
26 Temmuz 2023 Çarşamba 19:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “BM Genel Kurulu’nun 25 Temmuz 2023 tarihinde kutsal kitaplara yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiren, ülkemizin de ortak sunucusu olduğu kararı kabul etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Karar, son dönemde İsveç, Danimarka ve Hollanda’da polis koruması altında kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’i yakma eylemlerine izin verilmesi karşısında önem taşımaktadır. Milyarlarca Müslümanı rencide eden bu tür nefret suçlarına karşı uluslararası toplumun kararlılıkla ortak hareket etmesi elzemdir. Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadelede üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “BM’nin kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanımasını olumlu buluyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun kutsal kitaplara şiddeti uluslararası hukuka aykırı bulmasını olumlu bir gelişme olarak gördüklerini açıkladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’e karşı yapılan sistematik saldırıların tekrar ediliyor olması, İslam düşmanlarının din ve vicdan hürriyetine tahammülü olmadığının en açık göstergesidir. Bu durum sadece Müslümanlar açısından değil, Avrupa Birliği’nin geleceği açısından da büyük bir tehdittir. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, Avrupa Birliği’nin geleceğini şekillendirmemelidir. Hangi dine mensup olursak olalım insanlık olarak nefret suçlarına karşı birlik olabilmeli ve işlenen bu tip nefret suçlarına karşı uluslararası hukuk nezdinde ortak bir mücadele zemini oluşturmalıyız. Bu anlamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısının kabul edilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime