Turktime

CHP YDK kararını verdi: Tanju Özcan ihraç edildi

Son dakika bilgisine göre, Bolu'dan Ankara'ya "Değişim ve Adalet" yürüyüşüyle adından söz ettiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi.
ABONE OL
Abone Ol
CHP YDK kararını verdi: Tanju Özcan ihraç edildi
Haberler / Siyaset
26 Temmuz 2023 Çarşamba 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi konusunda sürekli çağrılarda bulunmuştu. Özcan, son olarak çağrılarına Bolu'dan Ankara'ya 'Adalet ve Değişim' yürüyüşü düzenleyerek devam etmişti.

Yürüyüşünü sonlandırırken de yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle eleştiride bulunan Özcan koltuk fırlatmasıyla gündeme oturmuştu.

"KOLTUK MERAKLISI BAY KEMAL"

Özcan, koltuk fırlatarak yaptığı konuşmada "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" diye konuşmuştu.

CHP’den yapılan açıklamada “Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir” denildi.

T24’ten Eray Görgülü'nün haberine göre ihraç kararından ardından ilk açıklamasını yapan Özcan, “Burası Bay Kemal’in partisi değil, Atatürk’ün partisi, partide kalabilmek için mücadele vereceğiz” ifadesini de kullandı.

Partide tüm kurulların genel başkana bağlı olduğunu ancak tüzük gereği Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) bunun dışında olması gerektiğini kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

"PARTİDE KALMAK İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ"

Ama genel başkan her kurultayda anahtar liste suretiyle YDK üyelerini kendisi belirliyor. YDK’daki arkadaşlarımız Kılıçdaroğlu’nun baskısına boyun eğmiş. Hukuki karar vermediler, siyasi baskıya boyun eğdiler. Ayrıca bir önceki kurultayın üzerinden üç yıllık süre doldu. YDK’nın bu kararı vermeye hukuken yetkisi de yoktu. Partide kalmak için mücadele vereceğiz. Yargı yoluna gideceğim.

'ŞU AN BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANIYIM'
Özcan, “İtirazlarınız kabul olunmadığı takdirde, bundan sonra siyaseten nasıl bir yol yürüyeceksiniz?” sorusunu ise, “Şu an bağımsız belediye başkanıyım. Hukuki süreci gördükten sonra bir değerlendirme yapabilirim, şu an için bir şey diyemiyorum” sözleriyle yanıtladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime