Turktime

Destici'den hükümete zam çağrısı: ÖTV ve KDV alınmamalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Balıkesir İl Başkanlığınca kentteki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zammına ilişkin konulan Destici, "ÖTV bize göre hiç alınmamalı. Hatta KDV de alınmamalı." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Destici'den hükümete zam çağrısı: ÖTV ve KDV alınmamalı
Haberler / Siyaset
29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Balıkesir İl Başkanlığınca kentteki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"EMEKLİLERİMİZLE İLGİLİ MEMNUN EDECEK ARTIŞ OLMADI"

Destici şu ifadeleri kullandı:

İşçilerimiz aldıkları maaş zamlarından, artışlardan, yan ödemelerden, ikramiyelerden gayet mutlular. Asgari ücrette de son yıllarda bilindiği gibi 6 ayda bir değerlendirme yapılıyor. Bu da asgari ücretlilerimizi memnun etti. Onların aldıkları ücrette de ciddi iyileştirme yapıldı. Çalışan memurlarımızın maaşlarıyla ilgili ciddi iyileştirmeler yapıldı ama maalesef emeklilerimizle ilgili memnun edecek artış olmadı, hakkaniyetli de olmadı. Dolayısıyla BBP olarak bu konuda önerimiz, yılbaşını beklemeden emeklilerimiz için yeni bir düzenleme yapılarak onların bu haklı serzenişlerine cevap verilmelidir. Bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza da anlattım. Bu konuyla ilgili emeklilerimizin bu haklı talepleri karşılanmalı.

ÖTV VE KDV ALINMAMALI

Başta çiftçilerimiz olmak üzere üretimde kullanılan akaryakıt ve elektrikten ÖTV bize göre hiç alınmamalı. Hatta KDV de alınmamalı. Üretsin, satsın, elde ettiği kardan devlet vergisini alsın.

Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızın da bunu artık değiştirmesini bekliyoruz çünkü kendileri bu konuda da mahir ve uzman kişilerdir. Uluslararası piyasalarda karşılığı olan insanlardır. Dolayısıyla bunları düzenleyecek bilgi ve tecrübeye de sahip olduklarını düşünüyorum. Biz Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak halkımızın bu taleplerini de alacağız. Hem Cumhurbaşkanı'mıza hem hükümetimizin yetkililerine ileteceğiz hem de kamuoyunda dillendireceğiz ki meydanı da art niyetlilere bırakmayacağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Zafer buran
 30 Temmuz 2023 Pazar 14:08
Sayın Destici sizin ve Bahçeli''nin sayesinde kazandı seçimi siz ve bahçeli neden itiraz etmiyorsunuz sizinde söz hakiniz yokmu yazık millet perişan oldu emekliye ne verdi onuda ekmek parası bı pazara git en az bin sekiz yüz tl marketlere hiç girilmiyor fırsatçılar ortalıkta cirit atıyor ne denetim var ne ceza verilen cezada zatem onların bir günlük yaptıkları vurun mazot dersen ha keza artık dolmuşa otobüse binilmiyor lütfen biraz sizlerde sesinizi çıkartın saygılarımla.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime