Turktime

DSÖ: Ukrayna'da sağlık birimlerine 62 saldırı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Rusya işgali başladığından bu yana Ukrayna'da sağlık birimlerine 62 ayrı saldırı yapıldığını doğruladığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
DSÖ: Ukrayna'da sağlık birimlerine 62 saldırı yapıldı
Haberler / Dünya
23 Mart 2022 Çarşamba 00:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kurum, yaklaşık dört hafta önce başlayan işgal boyunca gerçekleşen bu saldırılarda 15 kişinin öldürüldüğünü ve en az 37 yaralı olduğu bildirdi.

Ayrıca Polonya'daki WHO yetkilileri yaptıkları hızlı bir değerlendirmeye göre, oraya gelen yaklaşık yarım milyon mültecide, özellikle travma nedeniyle ruh sağlığı sorunları görüldüğünü söylüyor.

Öte yandan, sınırlardaki sağlık çalışanları, bölgeye ulaşan anne ve çocukların yorgunluk ve susuzluk çektiğini; birçok yaşlının diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarına rağmen günlerce ilaçsız seyahat etmek zorunda kaldığını aktarıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) şimdiye kadar 3,5 milyondan fazla kişinin Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi. Bu rakamın artacağı düşünülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime