Turktime

Rusya - Japonya arasında kriz büyüyor

Japonya Başbakanı Kishida, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerini Tokyo'nun Ukrayna politikası karşısında askıya alma kararının kabul edilemez olduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya - Japonya arasında kriz büyüyor
Haberler / Dünya
22 Mart 2022 Salı 09:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya'nın, Japonya ile yürütülen 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerini askıya alma kararı dünya gündeminde dikkat çekerken, Tokyo'dan konuya ilişkin tepkili ilk açıklama geldi. Japonya Başbakanı Fumio Kishida mecliste yaptığı konuşmada, Moskova'nın kararına atıfta bulunarak, "Rusya'nın eylemleri son derece yersiz ve kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Rusya'nın adımını "şiddetle protesto ettiklerini" belirten Kishida, Japonya'nın Kuzey Toprakları sorununu çözme ve bir barış anlaşması imzalama konusundaki temel tutumunun değişmediğini de sözlerine ekledi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Japonya'nın Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan yaptırımlar konusunda batı dünyasına katılması nedeniyle 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerinin askıya alınacağı bildirilmişti. Bakanlık, Tokyo'nun Ukrayna politikasına atıfla, "Bu şartlar altında her iki ülke için de önemli olan bir belgenin imzalanması konusunda görüşme yapılması mümkün değildir" ifadelerine yer verilmişti. Ayrıca, Japon sakinlerin Moskova'nın kontrolünde bulunan fakat Tokyo'nun üzerinde hak iddia ettiği Hokkaido açıklarındaki adaları periyodik olarak ziyaret etmelerine izin veren vizesiz giriş programının da askıya alınacağını duyuran Bakanlık, Rusya'nın tartışmalı adalardaki ortak ekonomik faaliyetlerden de çekileceğini belirtmişti. Bakanlık, Moskova - Tokyo arasındaki ikili ilişkilerin bozulmasından Rusya karşıtı eylemleri nedeniyle Japonya'nın sorumlu tutulacağını aktarmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime