Turktime

Çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı hazırlığı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, çocukların dijital dünyadaki güvenliğini sağlamak adına yeni adımların atılacağını ve bu meselenin siyaset üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğini vurguladı.
ABONE OL
Abone Ol
Çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı hazırlığı!
Haberler / Siyaset
11 Aralık 2024 Çarşamba 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu, “Dijital Mecralarda Çocuklarımızı Bekleyen Tehdit ve Riskler” gündemiyle toplandı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, toplantıda yaptığı açıklamalarda, çocukların dijital dünyadaki güvenliğini sağlamak adına yeni adımların atılacağını ve bu meselenin siyaset üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğini vurguladı.

“ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK TEHDİTLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Katırcıoğlu, internet ve sosyal medya kullanımının hızla yaygınlaşmasının, çocukları dijital mecralardaki tehditlere karşı savunmasız bıraktığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Bugün çocuklarımız, zihinlerini ve bedenlerini ele geçirmek isteyen karanlık yapıların hedefindedir. Dijital mecralar, terör örgütlerinin eleman devşirdiği, sapkın bireylerin kurban aradığı bir alan haline gelmiştir. Bilgi çöplüğüne dönen bu platformlarda çocuklarımızı korumak devletin, ailenin ve toplumun ortak sorumluluğudur."

Komisyon Başkanı, çocuğa yönelik cinsel istismar, dijital bağımlılık, akran zorbalığı ve siber zorbalık gibi tehditlerin yanı sıra, uluslararası terör örgütleri ve zararlı lobilerin dijital mecralardaki faaliyetlerine karşı kapsamlı tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

DİJİTAL GÜVENLİK İÇİN YENİ POLİTİKA ÖNERİLERİ
Toplantıda, çocukların dijital dünyada korunmasına yönelik bazı somut öneriler de gündeme getirildi. Katırcıoğlu, şu tedbirlerin öncelikli olarak tartışılacağını ifade etti:

Sosyal medya kullanımında yaş sınırlaması getirilmesi,
Çocuklara yönelik ulusal güvenli internet ağı oluşturulması,
Dijital operatörlerin çocuklara yönelik uygulamalarının artırılması,
Milli eğitim müfredatına zorunlu dijital medya okuryazarlığı dersinin eklenmesi,
Ailelere yönelik eğitim faaliyetlerinin artırılması,
Çocuklara kötü örnek oluşturabilecek televizyon programlarının kısıtlanması.
Katırcıoğlu, ayrıca Japonya, Singapur, Norveç ve Fransa gibi ülkelerin çocukları dijital tehditlerden koruma konusunda geliştirdiği politikaların incelenerek bu alandaki iyi örneklerin Türkiye’ye uyarlanacağını belirtti.

“BU MESELE SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞ GEREKTİRİYOR”
Çocukların güvenliğinin politik çıkarların ötesinde bir mesele olduğunu vurgulayan Katırcıoğlu, şunları söyledi:

"Bu mesele siyaset üstü bir anlayış gerektiriyor. Çocuklarımızın güvenliği söz konusu olduğunda hiçbir ideolojik veya kişisel çıkarın önemi kalmamaktadır. Amacımız, çocuklarımızı zararlı bağımlılıklardan, terör örgütlerinin sinsi tuzaklarından ve ahlaklarına yönelik tehditlerden korumaktır. Bu mücadelede hepimize görev düşüyor. Gelin, tek kazanan çocuklarımız olsun."

“ÇOCUKLARA ZULMEDENLER NE YÖNETİMDE NE DE İNSANLARIN GÖNLÜNDE KALICI OLAMAZ"
Toplantının başında Suriye’deki iç savaşa değinen Katırcıoğlu, Türkiye’nin savaş sürecinde mazlumlara sahip çıkarak insanlık adına önemli bir sınav verdiğini belirtti. Sözlerini, “Çocuklara zulmedenler ne yönetimde ne de insanların gönlünde kalıcı olamaz. Bu zulmü işleyenlerin tarih önünde hesap vereceği açıktır” diyerek sürdürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime