Turktime

Çarpıcı araştırma: Bu yöntem kalbe ve beyne fayda sağlıyor

Uzmanlar elmalardan nasıl daha fazla yararlanabileceğimizi keşfetti. Yeni yöntem, kalbe ve beyne fayda sağlayan daha fazla polifenol içeriyor.
ABONE OL
Abone Ol
Çarpıcı araştırma: Bu yöntem kalbe ve beyne fayda sağlıyor
Haberler / Sağlık
27 Şubat 2024 Salı 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Araştırmacılar, elmayı sağlığa faydalarını artırabilecek şekilde sıkmanın yeni bir yolunu keşfetti. Yeni yöntemin polifenol içeriğini dört kat daha fazla koruduğu bulundu.

Polifenoller; meyvelerde, kırmızı şarapta ve kakaoda bulunan, kalp ile beyne fayda sağladığı ve hastalıklara karşı koruyabileceği düşünülen antioksidan, doğal bitki bileşikleri olarak biliniyor.

Araştırmacılar, oksijeni çıkaran spiral filtre presi kullanarak bu bileşikleri en üst düzeye çıkarabileceklerini söylüyor.

Uzmanlar, oksijenin diğer tüm işlem adımlarından hariç tutulmasıyla besinlerdeki bozulmanın azaldığını söylüyor. Geçmiş araştırmalar da, flavan-3-ol adı verilen bir grup polifenolün kan basıncını, kolesterol konsantrasyonunu ve kan şekerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürmüştü.

Araştırmacı Stefan Dussling, Research International dergisine, “Besin kayıpları genellikle, elma suyundaki flavan-3-oller veya C vitamini gibi bazı besin maddelerini hızla bozan oksijenin varlığından kaynaklanıyor.”

“İnsanların sadece bir bardak meyve suyu içerek bu faydalı doğal bileşiklerden daha fazlasını elde etmelerine yardımcı olmak için yeni meyve suyu sıkma yönteminin gelecekte daha yaygın olarak kullanılacağını umuyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime