Turktime

CHP'li Toprak: Faturası ağır olur!

CHP’li Erdoğan Toprak sıcak gündemi değerlendirdi. Toprak, Yaşanan büyükelçilik kriziyle ilgili “Bunun faturası çok ağır olur” açıklamasında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'li Toprak: Faturası ağır olur!
Haberler / Siyaset
25 Ekim 2021 Pazartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Merkez Bankası'nın (MB) Cu mhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde istikrarsızlık ve kaosun ‘baş aktörü' haline geldiğini belirterek, “Kendisini ekonomist ilan eden bir şahsın, kerameti kendinden menkul bir iktisat teorisini ispatlama inadı ve hırsı uğruna, ülkenin geleceği yok ediliyor” dedi. Toprak, aklı ve bilimi dışlayan iktidarın ülkeyi tek kişinin o günkü ruhsal durumu, şahsi tercihleri ve hevesleriyle yönettiğini, deneme yanılmayla yönünü aradığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD, Almanya, Fransa, Kanada'nın da aralarında yer aldığı 10 büyükelçinin, AİHM'nin Osman Kavala kararının uygulanması talebiyle yayınladıkları bildiri ardından istenmeyen kişi ilan edilmeleri açıklamasıyla ilgili ise Toprak şu değerlendirmede bulundu:

DEVLET AKLI DIŞLANDI:

Ağırlıkla içe dönük bir politik hamle olsa da ağır uluslararası yansımaları ve bedelleri olabilecek, sonuçları hesaplanmadan, devlet aklı dışlanarak ifade edilmiş bir söylemdir. Trump'ın telefonuyla Rahip Brunson'ı, Merkel'in telefonuyla Deniz Yücel'i, Macron'un telefonuyla Fransız gazeteci Loup Breau'yu yargıya talimat verip serbest bıraktıran Erdoğan değil miydi? Şiir okuduğu için aldığı hapis cezasını yıllardır siyasi mağduriyet malzemesi yapan AK Parti Genel Başkanı, o dönemde Yargıtay'ın onama kararına karşı ABD hükümetinin desteğini ileten İstanbul Konsolosu Carolyn Huggins'i makamında ağırlayıp medyaya poz vererek ‘ABD desteği arkamda' mesajları verirken, ABD konsolosuna ‘siz kimsiniz ya, Türk yargısının kararından siz ne?' dedi mi? Hayır.

FATURASI AĞIR OLUR:

AİHM kararının uygulanmasını talep eden elçileri sınır dışı etmesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gündeminde de yer alan aynı konudan dolayı Türkiye'ye yaptırım hazırlıklarını hızlandırabilir. İstenmeyen kişi ilanı, savaş ilanından önceki bir adımdır. Böyle bir sınır dışı hamlesi, Erdoğan-Biden Roma buluşmasının iptalinden, AB'nin sınır dışı edilen ülkelerle dayanışma için topyekun Türkiye'deki büyükelçilerini çekmesine kadar dayanabilir ve siyasi-ekonomik-diplomatik faturası çok ağır olur.

KAYNAK: SÖZCÜ

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime