Turktime

Bu besinleri sakın birlikte tüketmeyin!

Aynı minerallere ve vitaminlere sahip besinler, birlikte tüketildiklerinde çeşitli sağlık problemlerine yol açabiliyor. İşte birlikte tüketilmemesi gereken o besinler...
ABONE OL
Abone Ol
Bu besinleri sakın birlikte tüketmeyin!
Haberler / Sağlık
4 Haziran 2023 Pazar 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Her açıdan sağlığa faydalı milyonlarca besin var. Ancak bu besinlerden bazıları kesinlikle aynı anda tüketilmemeli.

Alternatif tıp uzmanlarının özellikle uyarıda bulunduğu bu besinler aynı anda tüketildiğinde ölüme bile neden olabiliyor.

Aynı minerallere ve vitaminlere sahip bu besinler, beraber tüketildiğinde zehirlenmeye yol açar. Çünkü vücuda olduğundan daha fazla yükleme yaparlar.

İşte beraber tüketilmemesi gereken besinler:

1) SÜT VE KIRMIZI ET

Protein ve kalsiyum deposu bu iki besin aynı anda tüketildiğinde bağışıklığın çökmesine neden olur. Fazla protein yüklemesine neden olan süt ve kırmızı et, ciddi komplikasyonlara yol açar.

2) PİRİNÇ VE TURŞU

İki besinin içeriğinde de salik asit oldukça fazladır. Uzmanlar salik asit yüklemesi hücrelerin hızlı hızlı yenilenmesine neden olduğunun altını çizdi. Kulağa faydalı gibi gelse de aslında pirinç ve turşu gibi besinler aynı anda tüketilmesi hücre yapısında bozulmalara yol açar.

3) SOĞAN VE SARIMSAK

İkisi de antibiyotik bakımından zengin besindir. Uzmanlar sadece bu iki besinin değil aynı zamanda antibiyotik içeren ilaçlarında tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

4) REÇEL VE BAL

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez iki lezzeti olan reçel ve bal vücutta kan yüklemesine neden olur. Bu da kandaki insülin seviyesini artırır.

5) YOĞURT VE TURP

Yoğurt ve turp aynı anda tüketildiğinde inanılmaz derece gaz sancılarına neden olur. Vücut uzun süre biriken gazı atamaz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime