Turktime

Bilgisayar oyununda Filistin bayraklı protesto

Çevrimiçi bilgisayar oyunu Roblox, Gazze'yi desteklemek amacıyla protesto düzenledi. Oyunu oynayan çocukların, Filistin bayraklarını karakterlerine eklediği görüldü.
ABONE OL
Abone Ol
Bilgisayar oyununda Filistin bayraklı protesto
Haberler / Dünya
28 Ekim 2023 Cumartesi 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en popüler çevrimiçi bilgisayar oyunlarından biri olan Roblox'u oynayan çocuklar, İsrail'in yoğun saldırılarıları altındaki Gazze'yi desteklemek amacıyla protesto düzenledi.

Oyundaki karakterlerine Filistin bayrağı ekleyenlerden 'Salsabeel' adlı bir kullanıcı, insanların Roblox üzerinde siyasi dayanışma etkinlikleri gerçekleştirdiğini hatırlatattı. Salsabel, bu platformların gençlerin dünya olaylarına karşı duyarlılığını artırmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Roblox, Minecraft veya Club Penguin gibi çevrimiçi oyun platformlarının, sosyal dayanışma etkinlikleri düzenlemek için kullanıldığını hatırlatan Salsabeel, çocukların bu platformları siyasi protestolar ve dayanışma gösterileri için kullanmalarının ilginç olduğunu vurguladı.

Ancak Roblox'un mevcut moderasyon araçları, bu tür etkinlikler sırasında bazı kelimeleri sınırlandırıyor. Protesto sırasında "Yahudiler", "Hamas" ve "Özgür Filistin" gibi kelimeler, hangi amaçla kullanıldığına bakılmaksızın oyun tarafından sansürlendi. 

Roblox, sansüre ilişkin sorulan soruları yanıtsız bıraktı ve sansürün ne sebeple yapıldığını açıklamadı.

Roblox sözcüsü, "Platformumuz, dostça tartışmalara değer veriyor ve belirli siyasi içerikleri yasaklıyoruz. Ancak, kullanıcıların İsrail-Hamas Savaşı gibi konularda konuşmalarına izin veriliyor" açıklamasını yaptı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime