Turktime

ABD'den İran mesajı: "Biden uyarmıştı"

Beyaz Saray, Joe Biden'ın İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e bir mesaj ilettiğini ve İsrail-Hamas savaşı sürerken, Amerikan birliklerine yönelik saldırılarla ilgili uyarıda bulunduğunu bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den İran mesajı:
Haberler / Dünya
27 Ekim 2023 Cuma 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e bir mesaj ilettiğini ve İsrail-Hamas savaşı sürerken, Amerikan birliklerine yönelik saldırılarla ilgili uyarıda bulunduğunu bildirdi.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, "Doğrudan bir mesaj iletildi. En fazla bu kadarını söyleyebilirim." diye bilgi verdi, ancak mesajın nasıl iletildiğini söylemekten kaçındı.

İKİ NOKTAYA HAVA SALDIRISI

Amerikan Savunma Bakanı Llyod Austin perşembe günü yaptığı açıklamada, 21 personelin yaralanmasına ve sığınırken kalp krizi geçiren bir Amerikan vatandaşının ölümüne yol açan bu saldırıların hoş görülemeyeceğini göstermek ve Amerikan personel ve çıkarlarını korumak amacıyla bu ülkelerdeki iki noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

İRAN TATBİKATA BAŞLADI

Öte yandan İran, iki günlük bir tatbikata başladığını duyurdu.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran kara kuvvetleri cuma günü 200'den fazla helikopterin uçuşa hazır olup olmadığını test etmek üzere tatbikata başladı.

İran ordu sözcüsü televizyona yaptığı açıklamada, daha önce planlanan tatbikatların İslam Cumhuriyeti'ne yönelik "olası tehditlerle yüzleşmeyi" amaçladığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

İsfahan eyaletinin merkezindeki Nasr Abad'da yapılacak tatbikat için İran'ın yedi eyaletinden asker ve askeri teçhizat sevk edildiği bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime