Turktime

Biden’dan yeni yaptırım sinyali!

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin yaptırımlarla Rusya’nın doğalgaz ve petrol sektörünü hedef alıp almayacağının soruldu.
ABONE OL
Abone Ol
Biden’dan yeni yaptırım sinyali!
Haberler / Dünya
3 Mart 2022 Perşembe 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise, ABD'nin küresel enerji fiyatları sekiz yılın en yüksek seviyesindeyken ve tedarik sıkıntısı artarken ABD'nin Rus petrol ve doğalgaz sektörüne yaptırım uygulama konusunda ‘‘çok açık'' olduğunu söyledi.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, Psaki yaptığı açıklamada, ‘‘Konu kesinlikle masada ancak tüm etkilerinin ne olacağını değerlendirmek lazım'' dedi.

“BENZİN FİYATI ARTACAKTIR”

Beyaz Saray basın brifinginde konuşan sözcü Karine Jean-Pierre ise, ‘‘Küresel enerji tedariğini azaltmak stratejik çıkarımıza olmayacaktır. Bu Amerikalılar için benzin fiyatını arttıracaktır'' ifadelerini kullandı.

ABD henüz Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından uygulanan kapsamlı ekonomik yaptırımlar arasında Rus petrol satışını hedef almadı. Ancak alıcılar şimdiden ithalatı durdurmaya başladı, bu da enerji piyasasını etkiliyor. Konuya yakın bir kaynak Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD'nin daha fazla Rus oligarkı, şirketlerini ve mal varlıklarını hedef alan bir yaptırım paketi hazırlamakta olduğunu bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bir hafta sonra Çarşamba günü petrol fiyatı varil başına 113 dolara çıktı. Öte yandan aynı gün toplanan OPEC+ üreticileri ılımlı üretim artışına onay verdi. Bu durumun piyasayı ve tüketicileri az da olsa rahatlatması bekleniyor.

Salı günü ABD ve müttefikleri, tedarik aksaklıklarını önlemek için rezervlerindeki 60 milyon varil petrolü piyasaya sürme kararı aldı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime