Turktime

Esir Rus askerleri: Bizi yem olarak kullandılar

Ukrayna güvenlik birimi, yakalanan Rus askerlerin videolarını yayınlıyor. Genç yaştaki esir askerler, kendilerinin yem olarak kullanıldığını söylüyor. Askerlerin bazıları savaşa gittiğini bilmediğini iddia ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Esir Rus askerleri: Bizi yem olarak kullandılar
Haberler / Dünya
2 Mart 2022 Çarşamba 20:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya ile Ukrayna arasında süren çatışmalarda ele geçirilen askerlerin görüntüleri yayınlanmaya başladı. Ukrayna güvenlik birimi tarafından dağıtılan propaganda görüntülerinde, Rus askerlerin genç yaşta olduğu görülüyor.

Korku içinde olduğu anlaşılan esir askerler, genelde savaşa gittiklerini bilmediklerini iddia ediyor.  Görüntülerde askerlerden birisi "Kimse bize saldırmadı ve Rusya'nın savaştan ne istediğini anlayamıyorum. Anne, baba, seni seviyorum" diyor.

Askerlerden biri Kiev ve Moskova'yı çocukları savaş alanından tahliye etmeleri için çağrı yaparken, bir diğeri "Kimse savaş istemiyor" uyarısında bulunuyor.

Bu arada, kelepçeli bir savaş esirinin, bir kadın akrabasının telefonda ona 'Seni seviyorum' demesi üzerine gözyaşlarına boğulduğu görülüyor. parça parça kayıt olduğu için askerlerin tam olarak ne anlattıkları da anlaşılmıyor.  

Genç bir asker,  cesetlere dokunulmasına izin verilmediği için arkadaşlarına tören bile yapamadıklarını anlatıyor. Asker, "Cesetlere dokunmayın çünkü aksi takdirde FSB (Rus iç güvenlik birimi) sizi tutuklayacak dediler" diyor.  

Askerler Ukrayna'yı işgal etmekle görevlendirildiklerini bilmediklerini anlattıkları, "Barışçıl insanları öldürüyoruz" gibi açıklamalar yaptıkları görülüyor, "Eve gitmek istiyoruz, barış istiyoruz" dedikleri duyuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime