Turktime

Bakan Fidan'dan tepki: Görmezden geliyorlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Filistin coğrafyasında barışın tek yolu iki devletli çözümdür. Bizler kanın durması için önümüzdeki süreçte de yoğun çaba harcamaya devam edeceğiz." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Fidan'dan tepki: Görmezden geliyorlar
Haberler / Siyaset
13 Haziran 2024 Perşembe 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Gazze konusunda Brezilya'yla büyük oranda aynı hassasiyeti paylaştıklarını iletti.

"YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Fidan, görüşmede küresel gelişmeler hakkında da istişarede bulunduklarını belirterek, "Ülkelerimizin yaklaşımlarını birçok konuda örtüştüğünü müşahede ettik. Gazze konusunda da Brezilya'yla büyük oranda aynı hassasiyetleri paylaşıyoruz. Brezilya'nın İsrail - Filistin meselesindeki duruşunu takdirle karşılıyoruz. Katledilen Filistinli sayısı 36 bini aştı. Bunların çoğu kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. 7 Ekim'den bu yana yüzden fazla gazeteci öldürüldü. Çeşitli ülkelerden 200’ü aşkın insani yardım görevlisi katledildi. İsrail’i destekleyen ülkeler bu katliamı görmezden gelmeye devam ediyorlar. Bununla da yetinmeyip İsrail'e durmadan silah ve mühimmat yardımı yapıyorlar. Durum apaçık ortada. Katliamı görmezden gelenler vebal altındadırlar. Filistin coğrafyasında barışın tek yolu iki devletli çözümdür. Bizler kanın durması için önümüzdeki süreçte de yoğun çaba harcamaya devam edeceğiz. Brezilya'nın Filistinliler ile dayanışma içerisinde olmasının takdirle karşılıyoruz. Brezilya'nın Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine uluslararası adalet limanında başlattığı davayı desteklediğini açıklamasından da memnuniyet duyuyoruz. Brezilya'yı, G20 Dönem Başkanlığı için ayrıca tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime