Turktime

Erdoğan-Özel görüşmesi dünya basınında: Siyasette yumuşama süreci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyareti dünya basınında geniş yer buldu.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan-Özel görüşmesi dünya basınında: Siyasette yumuşama süreci
Haberler / Siyaset
12 Haziran 2024 Çarşamba 14:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini AK Parti Genel Merkezi'nde ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e dün (11 Haziran) iadeiziyarette bulundu. Erdoğan'ın, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek Özel ile gerçekleştirdiği görüşme dünya basınında yankı buldu.

Almanya merkezli Aussiedlerbote; Erdoğan’ın bu ziyaretle "değişiklik yapmaya hazır olduğunun sinyalini verdiğini" belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, Mayıs ayında ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet ettiği CHP lideri Özgür Özel ile görüştü." ifadesine yer verdi.

EURONEWS: SİYASİ YUMUŞAMADA BİR ADIM DAHA ATILDI
Avrupa ağırlıklı yayın yapan Euronews, "Erdoğan’dan CHP Genel Merkezi’ne 18 yıl sonra ziyaret: Neler konuşuldu?" başlığıyla görüşmeyi manşetine taşıdı. Haberde, "Muhalefet liderlerinin, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri ile başlayan siyasi yumuşamada bir adım daha atıldı." denildi.

BTA: ÖZEL'İN YAPICI ATMOSFERDE GEÇEN ZİYARETİNE İADE NİTELİĞİNDE
Bulgaristan Haber Ajansı BTA ise, "Salı günkü toplantı aslında Erdoğan'ın Özel'in geçen ay kendisine gerçekleştirdiği, yapıcı ve verimli bir atmosferde geçen ziyarete bir iade ziyareti niteliğinde." ifadeleriyle haberi duyurdu.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?
Ziyaretin ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmede; yeni anayasa çalışmalarının, ekonomi konularının ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağın ortaya koyduğu performansın gündeme geldiğini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime