Turktime

Bakan Ersoy 'Google Arts and Culture Türkiye Platformunu'nu' tanıttı

Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Google Arts & Culture Platformu'nda yayınlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Ersoy 'Google Arts and Culture Türkiye Platformunu'nu' tanıttı
Haberler / Kültür
21 Ekim 2023 Cumartesi 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Platformun tanıtım etkinliğinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Google Arts and Culture Türkiye Platformunu, Türkiye'nin dünyaya tanıtılması konusunda önemli bir küresel araç olarak gördüklerini dile getirerek, "Türkiye gibi kültürü ve mutfağı son derece zengin bir ülkenin, bu son derece önemli global platformda yer almaması tabii ki düşünülemezdi. Bu sebeple Google Arts and Culture ekibine ve Google Türkiye'ye bu projenin hayata geçmesi konusunda destekleri ve iş birlikleri için teşekkür ederim." dedi.

Ersoy, platformda yer alan içeriklerin Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşılmasında katkı sunacağına işaret ederek, özellikle nitelikli turist çekme, ürün çeşitliliğinin artırılması ve Türkiye'nin popüler turist destinasyonlarının ötesinde 81 ilin her birinde sunduğu zengin kültürel ve tarihi mirasın tanıtılması hedefine destek olacağını vurguladı.

PLATFORMDA 70'TEN FAZLA DİJİTAL HİKAYE YER ALIYOR

Bakan Ersoy X hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetimizin 100. yılında çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdik.

Tarihimizin, kültürümüzün ve lezzetlerimizin büyüsünü tüm dünyaya tanıtarak ülkemizin marka değerini artıracak Google Arts and Culture Türkiye Platformu’nun tanıtımını gerçekleştirdik.

Platform ile zengin kültürel mirasımızı ve benzersiz mutfak kültürümüzü 70'ten fazla dijital hikâye, 20 müze ve ören yeri ve 10 videodan oluşan bir seriyle interaktif olarak bugün itibarıyla kullanıcılarla buluşturuyoruz.

Bu eşsiz projede emeği geçen herkese, özellikle Google Arts and Culture ekibi ve Google Türkiye'ye, Bettany Hughes’e katkıları, destekleri ve iş birlikleri için teşekkür ediyorum. Google Arts and Culture Türkiye Platformu’nun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime