Turktime

İstanbul’un yeni sanat yüzü: 'Galeri Eyüpsultan’ kapılarını yarın açıyor

Eyüpsultan’ın en güzel yapılarından biri Eyüpsultan Belediyesi tarafından günümüze kazandırılıyor. Galeri, Eyüpsultan şehrinin manevi iklimine yakışan sergilere imza atacak.
ABONE OL
Abone Ol
İstanbul’un yeni sanat yüzü: 'Galeri Eyüpsultan’ kapılarını yarın açıyor
Haberler / Kültür
17 Ekim 2023 Salı 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eyüpsultan’ın en güzel yapılarından biri Eyüpsultan Belediyesi tarafından günümüze kazandırılıyor. Bir dönemin sembol yapılarından olan, geçmişte kültür evi olarak da kullanılan tescilli tarihi konak İstanbul’un en gözde galerisine dönüşüyor. Günümüzden geleceğe miras kalacak özel sanat projesi, ‘Galeri Eyüpsultan’ kapılarını yarın açıyor.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞECEK

Türk sanatının farklı disiplinlerinden saygın sanatçıların seçkin soyut eserlerini 1160 metrekarelik alanında sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanan Galeri, Eyüpsultan şehrinin manevi iklimine yakışan sergilere imza atacak. Yalnız Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden misafirlerin güzergahı olan bir lokasyonda hayata geçen Galeri Eyüpsultan’ın açılışı yarın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşecek.

Açılışta, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Adnan Çoker, Balkan Naci İslimyeli, Burhan Doğançay, Sabri Berkel, Devrim Erbil, Fahrelnissa Zeid, Denis Brown, Faruk Kırlı, Münevver Üçer gibi usta sanatçıların çoğu ilk kez görülecek eserlerinin ve Mustafa Cemil Efe’nin Eyüpsultan Camii alınlık yazılarını bugünün yaklaşımdan hareketle tablolaştırdığı çalışmalarının yer aldığı, adını Yunus Emre’nin meşhur şiirinden ilham alan ‘Bilenlere Selam Olsun’ açılış sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime